Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 0:0Pardubice zahodily penaltu. Se Zlínem remizovaly

Fotbalisté Pardubic ve 12. kole první ligy remizovali 0:0 se Zlínem. Východočeši, kteří hrajou domácí zápasy v pražském Ďolíčku, nezvítězili v nejvyšší soutěži posedmé za sebou a jsou na 14. místě. Hostující "Ševci" po sérii pěti porážek získali alespoň bod a v neúplné tabulce jsou třináctí. Pardubický Cadu v 54. minutě neproměnil penaltu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Cadu z Pardubic (vpravo) neproměnil penaltu proti Zlínu.

Článek

Utkání začali lépe hosté, které byli aktivnější a hlavně si vypracovali dvě velké gólové příležitosti. Jenže ve 25. minutě po Vraštilově centru z pravé strany nečekaně skončil míč na tyči a dorážející Fantiš trefil hlavou pouze břevno.

S přibývajícím časem ale převzali v Ďolíčku iniciativu Pardubičtí a především Černý se dostal do několika slibných akcí. Po půlhodině hlavičkoval po náběhu mimo, krátce před poločasem převzal dlouhý pas v pokutovém území, ale brankář Rakovan vyběhnutím jeho šanci zmařil.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Pardubic a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Ještě více se vyznamenal zlínský gólman v 54. minutě, kdy byla nařízena penalta za faul Matejova na pronikajícího Chytila. Zodpovědnost na sebe vzal Brazilec Cadu, ale jeho slabý přízemní pokus Rakovan bez problémů zneškodnil.

Východočeské ofenzivní trápení neproměněný pokutový kop jen podtrhnul. Byla to totiž do té chvíle vůbec první střela, kterou dokázal domácí tým poslat mezi tyče. Východočechům se nepodařilo uspět ani v 75. minutě, kdy se protáhl šestnáctkou Cadu a odražený míč Beran už namířil správně, ale obránci ho znovu srazili na roh.

Hosté se dostávali před branku soupeře už jen výjimečně, ale Poznar mohl naložit se svojí možností v 83. minutě lépe. Jeho spoluhráč Dramé sice dokázal v nastavení míč do sítě dostat, ale sudí gól kvůli ofsajdu neuznali. Pardubické mužstvo ani ve třetím prvoligovém souboji se Zlínem neprohrálo a neinkasovalo.

FK Pardubice - Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Ratajová - Orel (video). ŽK: Kostka, Čelůstka - Poznar. Diváci: 582.
Pardubice: Boháč - Kostka, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek, Tischler (38. Červ) - Chytil, Šimek (67. Beran), Cadu (86. I Sang-hjok) - Černý (67. Huf). Trenér: Novotný.
Zlín: Rakovan - Vraštil, Hlinka (88. Janetzký), Procházka, Matejov - Conde - Fillo (88. Tkáč), Hrubý (63. Dramé), Fantiš (78. Reiter), Čanturišvili (79. Cedidla) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: