Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 4:1Mountfield porazil tápající Bílé Tygry a přeskočil v tabulce rivala z Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Perret 1 : 0
15. Jergl 2 : 0
21. Filippi 2 : 1
39. Jergl 3 : 1
56. Smoleňák 4 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 16. extraligového kola Liberec 4:1. Bílí Tygři prohráli počtvrté za sebou, domácí se naopak díky plnému zisku posunuli na druhé místo před východočeského soka Pardubice. Dvakrát se mezi střelce prosadil v dresu vítězů útočník Aleš Jergl.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z gólu.

Článek

Do královéhradeckého brankoviště si po měsíci stoupl Kiviaho a hned od začátku musel ukazovat, že tým má za skvělou jedničkou Lukešem zdatného náhradníka. Ten se předvedl hlavně v hradecké přesilovce - v ní se totiž Tygři dostali do dvou šancí, ale finský gólman zvládl Zacharův samostatný únik i Ordošovu střelu z kruhu.

Domácím se tedy první početní výhoda příliš nevydařila, což se však dalo říct také o hostech. Ti dokonce v osmé minutě inkasovali: Lev se protáhl po levé straně a po zpětné přihrávce se prosadil Perret. Hradecké gól zvedl, což se potvrdilo o sedm minut později, kdy se z úhlu trefil po zadovce Kevina Klímy Jergl.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Richard Nedomlel z Hradce Králové, Adam Dlouhý z Liberce a brankář Henri Kiviaho.

Hrál se vyrovnaný duel, což se potvrdilo i ve druhé části. Ta začala výrazně lépe pro hosty. Hned po necelé minutě totiž proměnili přesilovku. Tvrdou ranou bez přípravy snížil Filippi. Východočeši byli nebezpeční, ale Pavelka, který v Mountfieldu začal chytat extraligu, chytal velice dobře.

Foto: David Taneček, ČTK

Adam Dlouhý z Liberce se s Michaelem Gasparem z Hradce Králové nemazlil.

Minutu před koncem druhé třetiny však už nespasil hosty ani on. Hradečtí sehráli brilantně přesilovku. Pavelka dvakrát zasáhl, ale třetí kombinaci dovedli domácí až ke střelci Jerglovi, který trefil horní roh.

Třetí třetina se odvíjela v podobném módu jako druhá. Velmi dobří byli oba brankáři, Královéhradečtí už spíše hlídali cenný výsledek a po prohře v Českých Budějovicích se chtěli vrátit na vítěznou cestu. Povedlo se, k čemuž přispěl chvíli před koncem po obří chybě hostů i kapitán Smoleňák.

Foto: David Taneček, ČTK

Jordann Perret z Hradce Králové se raduje z gólu.

Liberec je v krizi, prohrál podesáté z posledních jedenácti vystoupení a v tabulce už má pod sebou jen Kladno a Zlín.

16. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Perret (Lev), 15. Jergl (Kevin Klíma), 39. Jergl (Kevin Klíma, McCormack), 56. Smoleňák - 21. Filippi (Rosandič). Rozhodčí: Šír, Ondráček - Pešek, Malý. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4141.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař - Orsava, Koukal, J. Veselý. Trenér: T. Martinec.
Liberec: J. Pavelka - Melancon, Vitásek, M. Ivan, Rosandič, Štibingr, Derner - Klepiš, Filippi, M. Zachar - Gríger, A. Najman, Birner - Ordoš, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý - Faško-Rudáš. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články