Hlavní obsah

Rangers - Bröndby 2:0Rangers porazili v EL Bröndby a přiblížili se Spartě. Vyhrál i West Ham

Aktualizováno

Fotbalisté Glasgow Rangers porazili v utkání 3. kola Evropské ligy Bröndby Kodaň 2:0 a dotáhli se po své první výhře v tomto ročníku soutěže ve skupině A na pražskou Spartu. Díky tomu mají nyní tři body a od týmu trenéra Pavla Vrby, který drží postupovou druhou příčku, je dělí jen jeden bod.

Foto: Andrew Milligan, ČTK/AP

Fotbalista Rangers Leon Balogun se raduje z gólu proti Bröndby Kodaň.

Článek

Stoprocentní bilanci drží West Ham, který si s navrátivším Tomášem Součkem poradil s Genkem a po vítězství 3:0 má ve skupině H plný počet devíti bodů. Leverkusen se střídajícím Patrikem Schickem remizoval 1:1 na hřišti Betisu Sevilla. Bod za výsledek 2:2 s Antverpami získalo také Fenerbahce Istanbul s Filipem Novákem. Reprezentační brankář Tomáš Vaclík třikrát inkasoval na hřišti Frankurtu a Olympiakos Pireus prohrál 1:3. Neuspěla ani Legia Varšava, která bez Tomáše Pekharta podlehla 0:3 Neapoli.

Rangers se pod vedením kouče Gerrarda museli obejít bez záložníka Kamary, který si odpykával trest za červenou kartu proti Spartě. Proti Bröndby přesto šli do vedení po 18 minutách hry, kdy se prosadil obránce Balogun. Po půl hodině hry zvýšil náskok Roofe. Skotský celek tak vstřelil své první dvě branky v tomto ročníku soutěže a zaznamenal premiérové vítězství.

Boj o první místo ve skupině G mezi Betisem Sevilla a Leverkusenem skončil remízou 1:1. První místo tak nadále drží díky lepšímu skóre se sedmi body německý celek. Ten po poslední ligové porážce 1:5 od Bayernu Mnichov zachraňoval remízu ve Španělsku v závěrečných minutách poté, co prohrával od 75. minuty po penaltě proměněné Iglesiasem. Cenný bod týmu trenéra Seoaneho vystřelil osm minut před koncem Andrich. Oba celky si tak v soutěži udržely dosavadní neporazitelnost a mají před třetím Celticem čtyřbodový náskok. Český reprezentant Schick odehrál závěrečných 21 minut.

Foto: Jose Luis Contreras, ČTK/AP

Robert Andrich (vpravo) z Leverkusenu se raduje po gólu proti Betisu, vlevo Patrik Schick.

První ztrátu zaznamenal Olympiakos Pireus, který prohrál na hřišti Frankfurtu 1:3. Hostujícího brankáře Vaclíka překonal jako první z penalty Borre. Řecký celek sice vzápětí také vyrovnal z pokutového kopu zásluhou El Arabiho, jenže ještě do přestávky se prosadil Toure a ve druhé půli přidal třetí gól Kamada. Frankfurt tak vystřídal Pireus v čele skupiny D. Oba týmy od sebe dělí nyní jeden bod.

Ve stejné skupině čeká na první vítězství Fenerbahce. Tureckému celku nestačily ani dvě branky kolumbijského útočníka Valencii a po remíze 2:2 s Antverpami je nadále ve své skupině třetí.

Poprvé neuspěla Legia Varšava, která prohrála na hřišti Neapole 0:3. Přestože dál se šesti body vede svou skupinu C, italský sok se k ní přiblížil spolu s Leicesterem na dva body. Český útočník Pekhart v zápase nebyl ani na lavičce náhradníků.

Stoprocentní bilanci naopak drží West Ham, který porazil Genk. Nejenže v soutěži zatím neztratil ani bod, ale dosud ani neinkasoval. Vedle devíti bodů má skóre 7:0. Střelecky se prosadili Dawson, Diop a Bowen. Souček odehrál pár dní po zranění obličeje z utkání s Evertonem celý zápas. Další český reprezentant Vladimír Coufal do utkání nenastoupil kvůli poraněným tříslům. V dresu "Kladivářů" chyběl nadále i Alex Král, který měl již minulý týden navzdory absolvovanému očkování pozitivní test na koronavirus.

V čele skupiny F je dál Crvena zvezda Bělehrad. Ta sice remizovala na hřišti dánského Mydtjyllandu 1:1, ale se sedmi body zatím drží v soutěži neporazitelnost. Přiblížila se k ní Braga, která porazila Ludogorec Razgrad a má o bod méně.

3. kolo skupin fotbalové Evropské ligy:
Skupina A:
Glasgow Rangers - Bröndby Kodaň 2:0 (2:0)
Branky: 18. Balogun, 30. Roofe.
Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Balogun (64. Bassey), Barišič - Aribo, Lundstram (78. Arfield), Davis - Roofe (78. Bacuňa), Morelos (71. Sakala), Hagi (78. Wright).
Bröndby: Mikkelsen - Heggheim, Maxso, Rosted - Gammelby, Cappis (81. Greve), Frendrup (73. Borkeeiet), Slimane (46. Radoševič), Mensah (62. Riveros) - Uhre (63. Hedlund), Pavlovič.
Skupina B:
Sturm Štýrský Hradec - San Sebastian 0:1 (0:0)
Branka: 69. Isak. ČK: 87. Gorenc-Stankovič (Štyrský Hradec).
PSV Eindhoven - Monako 1:2 (0:1)
Branky: 59. Gakpo - 20. Boadu, 89. Diop.
Skupina C:
Neapol - Legia Varšava 3:0 (0:0)
Branky: 76. Insigne, 80. Osimhen, 90.+5 Politano.
Skupina D:
Fenerbahce Istanbul - Antverpy 2:2 (2:1)
Branky: 21. a 45 z pen. Valencia - 2. Samatta, 62. Gerkens.
Eintracht Frankfurt - Olympiakos Pireus 3:1 (2:1)
Branky: 26. Borre z pen., 45.+3 Toure, 59. Kamada - 30. El Arabi.
Skupina E:
Lazio Řím - Marseille 0:0
Lokomotiv Moskva - Galatasaray Istanbul 0:1 (0:0)
Branka: 82: Aktürkoglu.
Skupina F:
Ludogorec Razgrad - Braga 0:1 (0:1)
Branka: 7. Horta.
Midtjylland - Crvena zvezda Bělehrad 1:1 (0:0)
Branky: 78. Dyhr - 58. Ivanič.
Skupina G:
Betis Sevilla - Leverkusen 1:1 (0:0)
Branky: 75. Iglesias z pen. - 82. Andrich.
Skupina H:
Rapid Vídeň - Dinamo Záhřeb 2:1 (2:1)
Branky: 9. Grüll, 34. Hofmann - 24. Oršič.
West Ham United - Genk 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Dawson, 57. Diop, 59. Bowen.

Reklama