Hlavní obsah

Buffalo - Arizona 2:1 SNParádní debut! Vejmelka byl vyhlášen první hvězdou zápasu

Brankář Karel Vejmelka byl při debutu v NHL vyhlášen první hvězdou zápasu. V sobotním duelu hokejistů Arizony na ledě Buffala inkasoval v základní hrací době jediný gól, z vítězství 2:1 po samostatných nájezdech se ale radovali domácí Sabres.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Karel Vejmelka předvedl parádní výkon

Článek

Pětadvacetiletý Vejmelka, který s Arizonou podepsal v květnu jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu a vydal se bojovat o NHL z Komety Brno, se v přípravném kempu překvapivě prosadil do prvního týmu na úkor dalšího českého gólmana Josefa Kořenáře.

Příležitost k premiérovému startu v zámořské lize dostal hned ve druhém utkání Coyotes a vedl si znamenitě. Vejmelka předvedl 32 úspěšných zákroků a nestačil jen na vyrovnávací přesilovkovou dorážku Codyho Eakina na začátku 22. minuty. Hosté vedli od 14. minuty zásluhou Andrewa Ladda.

Další gól nepadl, vítěze nepřineslo ani prodloužení. Až v nájezdech Vejmelku překonali Tage Thompson a Arttu Ruotsalainen, zatímco ze spoluhráčů českého gólmana se prosadil jen Nick Schmaltz.

NHL:
Buffalo - Arizona 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 22. Eakin, rozhodující sam. nájezd Ruotsalainen - 14. Ladd. Střely na branku: 33:21. Karel Vejmelka odchytal za Arizonu 65 minut, inkasoval 1 branku z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 97,0 procenta. Diváci: 7872. Hvězdy zápasu: 1. Vejmelka (Arizona), 2. Dahlin, 3. Eakin (oba Buffalo).

Reklama