Hlavní obsah

FC Turín - Juventus 0:1Zima nastoupil v turínském derby v základu, prohře s Juventusem nezabránil

Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant David Zima při druhém startu v základní sestavě FC Turín nezabránil prohře 0:1 v městském derby s Juventusem. Vyrovnaný zápas 7. kola italské ligy rozhodl v 86. minutě záložník Manuel Locatelli. Inter otočil duel se Sassuolem a po výhře 2:1 se v neúplné tabulce italské ligy posunul na druhé místo.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Manuel Locatelli z Juventusu oslavuje svůj gól, kterým rozhodl turínské derby.

Článek

Juventus v úvodu utkání nemohl najít rytmus. V první půli na hřišti překvapivě dominovali domácí hráči, ale vedoucí branku z tlaku vytěžit nedokázali. V nadějných příležitostech nedokázali přesně zakončit Saša Lukič ani Rolando Mandragora.

Hráčům Juventusu se postupem času podařilo otupit protivníkův tlak a sami převzali iniciativu. S přibývajícími minutami se tlak "Staré dámy" stupňoval a vyvrcholil střelou Locatelliho, který z hranice pokutového území překonal Vanju Milinkoviče-Saviče. V závěru mohl zpečetit výhru Juventusu Dejan Kulusevski, ale jeho rána přes Zimu skončila pouze na tyči. Juventus díky povedenému závěru prodloužil neporazitelnost ve vzájemných duelech na 15 zápasů a posunul se na osmé místo neúplné tabulky.

Inter do zápasu se Sassuolem nevstoupil ideálně a po penaltě Domenica Berardiho z 22. minuty prohrával 0:1. Zvrat ve skóre si obhájci titulu schovali do druhého poločasu. Nejprve svým pátým gólem v sezoně srovnal Edin Džeko a v 78. minutě otočil skóre Lautaro Martínez, který proměnil penaltu. Inter v dosavadním průběhu ligového ročníku ještě neprohrál a v neúplné tabulce je druhý za Neapolí. Sassuolo je po sedmi kolech třinácté.

První výhru si připsali fotbalisté Salernitany, kteří zdolali FC Janov 1:0. Vítězství nováčkovi zajistil Milan Djurič.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Salernitana - FC Janov 1:0 (66. Djurič)
FC Turín - Juventus Turín 0:1 (86. Locatelli)
Sassuolo - Inter Milán 1:2 (22. D. Berardi z pen. - 58. Džeko, 78. Lautaro Martínez z pen.)

Reklama

Související témata: