Hlavní obsah

Třinec - Žižkov 1:0Petráň zajistil únik z poslední příčky, Varnsdorf už je druhý

Aktualizováno

Dohromady jen dva góly nabídly tři dopolední zápasy 10. kola fotbalové Fortuna Národní ligy. Třinec opustil poslední příčku, díky penaltě porazil Žižkov 1:0. Vyškov stejným poměrem zdolal Ústí nad Labem. Chrudim remizovala s Varnsdorfem 0:0, zatímco hosté jsou druzí, domácí se propadli až na dno. Večer Opava v poslední minutě zachránila aspoň remízu 1:1 s Líšní.

Foto: Jan Švanda, Právo

Útočník Michal Petráň ještě v dresu Pardubic.

Článek

Třinec porazil Žižkov nejtěsnějším rozdílem. Jedinou branku zápasu obstaral v 57. minutě ze značky pokutového kopu Michal Petráň. Slezané bodovali naplno poprvé od 17. srpna a odlepili se z posledního místa v tabulce před Chrudim. Žižkov čeká na výhru už šest kol a je třináctý.

Chrudim neukončila dlouhé sedmizápasové čekání na vítězství a doma pouze remizovala 0:0 s Varnsdorfem. Východočeši sice přeťali šňůru čtyř duelů bez bodu, přesto klesli v tabulce soutěže na poslední pozici. Varnsdorf si naopak bodem polepšil na druhou příčku před rezervu pražské Sparty.

Nováček z Vyškova v drnovickém azylu porazil Ústí nad Labem 1:0. O výsledku rozhodl deset minut před koncem Pavol Ilko. Vyškov vyhrál z posledních pěti zápasů už čtvrtý a polepšil si v tabulce na desátou pozici. Ústí je po druhé porážce v řadě dvanácté.

Skóre zápasu Opavy s Líšní otevřel z pokutového kopu hostující Málek. Slezané se krátce po změně stran radovali z vyrovnání, trefa Helešice ale nebyla pro útočný faul uznána. Když už se zdálo, že hosté z brněnského předměstí dosáhnou na pátou soutěžní výhru v řadě, kopala se druhá penalta - tentokrát na druhé straně. Panenkovským dloubákem ji v poslední minutě řádné hrací doby proměnil Helešic a rozhodl tak o dělbě bodů.

10. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Vyhnanovský. ŽK: Kesner, Drahoš, Řezníček - A. Richter, M. Richter, Šimon, Kouřil, Breda. Diváci: 520.
Vyškov - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 80. Ilko. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač. ŽK: Simr - Krobot, Písačka. Diváci: 662.
Třinec - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 57. z pen. Petráň. Rozhodčí: Zaoral - Flimmel, Pečenka. ŽK: Adamuška, Hýbl, Juřena, Bolf, Ntoya - Švenger, Muleme, Batioja. Diváci: 230.
Opava - Líšeň 1:1 (0:1)
Branky: 90. Helešic z pen. - 32. Málek z pen. Rozhodčí: Kvítek - Ratajová, Poživil. ŽK: Hnaníček, Rychlý, Pisačič, Helešic - Silný, Zikl, Ševčík, Málek. Diváci: 1161.

Reklama