Hlavní obsah

Barcelona - Levante 3:0Hladká výhra Katalánců, poprvé se trefil De Jong

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony v 7. kole španělské ligy zdolali Levante 3:0 a zůstávají neporaženi. Výhru Kataláncům přiblížilo v prvním poločase nizozemské duo Memphis Depay, Luuk de Jong. Skóre uzavřel v první minutě nastavení Ansu Fati. San Sebastian porazil Elche 1:0 a posunul se na druhé místo.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonští slaví gól Memphise Depaye (vlevo).

Článek

Barcelona v duelu absolutně dominovala, hráčům Levante povolila pouze dvě střely na branku, přičemž sama gólmana Aitora Fernándeze ohrozila dvanáctkrát. Jako první ho překonal Depay, který v 7. minutě proměnil penaltu.

Na 2:0 zvýšil svým prvním gólem v barcelonském dresu De Jong. Vytáhlý nizozemský útočník dostal perfektní pas mezi stopery a sám před brankářem se nemýlil. V nastaveném čase přidal třetí branku střídající Fati a Barcelona po dvou remízách bodovala naplno. V neúplné tabulce se posunula na páté místo.

Na druhou pozici se po hubené výhře nad Elche posunul San Sebastian, vítězství 1:0 trefil v 81. minutě Mikel Oyarzabal, který využil obrovského zaváhání defenzivě hostů. Baskický celek prodloužil svou sérii bez prohry již na sedm zápasů.

Betis Sevilla porazil Getafe 2:0 a prodloužil svou sérii bez prohry na čtyři zápasy. Getafe, jemuž kvůli zranění chyběl český reprezentant Jakub Jankto, stále čeká na první bodový zisk a zůstává poslední.

V horní polovině ligového pořadí se stále drží Vallecano, které si poradilo 3:1 s Cádizem. V souboji týmů ze středu tabulky Pamplona zdolala Mallorcu 3:2. Vítězný gól hostů vstřelil v 88. minutě Javier Martínez.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:
Mallorca - Pamplona 2:3 (12. Rodríguez, 45+5. Niño - 9. Cote, 58. I. Pérez, 89. J. Martínez)
FC Barcelona - Levante 3:0 (7. Depay z pen., 14. L. de Jong, 90+1. Fati),
San Sebastian - Elche 1:0 (81. Oyarzabal)
Vallecano - Cádiz 3:1 (9. Á. García, 44. Falcao, 88. Palazón - 23. Harojan)
Betis Sevilla - Getafe 2:0 (14. a 55. José)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články