Hlavní obsah

Juventus - Sampdoria 3:2Stará dáma zabrala a podruhé za sebou bere výhru, římské derby ovládlo Lazio

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu po nevydařeném vstupu do nového ročníku italské ligy podruhé za sebou vyhráli. Sampdorii Janov porazili 3:2 a v neúplné tabulce se posunuli na deváté místo. Lazio v atraktivním derby vyhrálo nad AS Řím 3:2 a dostalo se na šesté místo. V čele soutěže je Neapol, která porazila Cagliari 2:0.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Hráči Juventusu oslavují gól proti Spezii.

Článek

Juventus poslal do vedení Paulo Dybala, který se v 10. minutě trefil z hranice velkého vápna. Do dvoubrankového trháku se Stará dáma dostala díky proměněné penaltě stopera Leonarda Bonucciho. Hráči Sampdorie však dokázali obratem snížit, po rohovém kopu se prosadil Maja Jošida.

Na začátku druhé půle využil zaváhání hostující obrany Dejan Kulusevski, našel Manuela Locatelliho a třiadvacetiletý italský středopolař svým prvním gólem v novém působišti vrátil Juventusu dvougólový náskok. V 83. minutě Antonio Candreva snížil na 2:3, více ale hráči Sampdorie nestihli. Trenér Juventusu Massimiliano Allegri tak svůj 400. odkoučovaný duel v Serii A oslavil výhrou.

Lazio protrhlo třízápasovou sérii bez výhry v nejlepší možnou chvíli. Derby proti AS Řím domácí výborně začali. V 10. minutě otevřel skóre Sergej Milinkovič-Savič a po dalších devíti minutách zvýšil Pedro, který před sezonou přišel právě z AS.

Vlci se vrátili do zápasu ve 41. minutě, kdy se prosadil Roger Ibaňez. Dvougólový náskok Laziu po hodině hry vrátil Felipe Anderson, kterému připravil stoprocentní pozici Ciro Immobile. AS se opět dokázal přiblížit na rozdíl jednoho gólu, v 69. minutě z penalty snížil Jordan Veretout, druhou venkovní prohru ale svěřenci Josého Mourinha odvrátit nedokázali.

Stoprocentní bodový zisk po šesti kolech drží fotbalisté Neapole, kteří porazili Cagliari 2:0. Střeleckou formu z posledních zápasů prokázal Victor Osimhen, jenž v 11. minutě otevřel skóre zápasu. Druhou branku přidal z penalty Lorenzo Insigne. Obrana Neapole potřetí za sebou udržela čisté konto.

Fiorentina zvítězila na hřišti Udine 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil Dusan Vlahovič, který v 16. minutě proměnil penaltu. Fialky napravily prohru s Interem a posunuly se na páté místo.

Nováček z Empoli porazil Boloňu 4:2 a po šesti kolech drží sedmou pozici.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Juventus Turín - Sampdoria Janov 3:2 (10. Dybala, 43. Bonucci z pen., 57. Locatelli – 44. Jošida, 83. Candreva)
Empoli - Boloňa 4:2 (2. vlastní Bonifazi, 32. Pinamonti, 54. Bajrami z pen., 90. Ricci – 12. Barrow, 78. Arnautovic)
Sassuolo - Salernitana 1:0 (54. D. Berardi)
Udine - Fiorentina 0:1 (16. Vlahovič z pen.)
Lazio Řím - AS Řím 3:2 (11. S. Milinkovič-Savič, 19. Pedro, 63. Anderson - 41. Ibaňez, 69. Veretout z pen)
Neapol - Cagliari 2:0 (11. Osimhen, 57. L. Insigne z pen.)

Reklama

Související témata: