Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 1905 4:1Baník je doma dál stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Chramosta 0 : 1
37. Budínský 1 : 1
48. Kuzmanovič 2 : 1
65. Pokorný 3 : 1
74. Almási 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy porazili v 9. kole první ligy Bohemians 1905 4:1. Baník musel obracet skóre po trefě Jana Chramosty z 10. minuty a za stavu 0:1 ho při šancích soupeře podržel brankář Jan Laštůvka. Pak Slezané vstřelili čtyři góly během 36 minut, postupně se trefili Lukáš Budínský, Nemanja Kuzmanovič, střídající Jakub Pokorný a Ladislav Almási. Ostravští dohrávali necelou čtvrthodinu bez vyloučeného Kuzmanoviče, přesto bez komplikací zvítězili i ve čtvrtém domácím utkání v ligové sezoně. Pražané v nejvyšší soutěži podruhé za sebou nebodovali.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Choreo fanoušků Baníku Ostrava před začátkem zápasu.

Článek

Baník vyrukoval poněkud nečekaně s nezvyklým rozestavením na tři stopery, ale po úvodní aktivitě dala nový směr utkání vedoucí branka Pražanů. Chramosta si perfektně zpracoval centr zprava a přízemní střelou podél Laštůvky skóroval.

Bohemians pak byli nebezpečnější a využívali drobných nedorozumění v ostravské defenzivě. Za stavu 0:1 měli několik možností na druhý gól. Chramostovi v poslední chvíli ukopl míč Svozil, stejnému hráči povedenou hlavičku po rohu vyrazil nad břevno Laštůvka a domácí gólman neutralizoval i Hronkův výpad.

Bez Laštůvkových zákroků mohla být ztráta Ostravy určitě větší, v 38. minutě se navíc na Baník usmálo i štěstí. Odkop jednoho z hráčů trefil Budínského a od něj se míč odrazil do hostující branky.

Gól zvedl Ostravě sebevědomí a druhá půle už byla o něčem jiném. Brankář Bohemians Bačkovský ve 48. minutě nedokázal vyboxovat centr Almásiho a lehce tečovaný míč skončil u Kuzmanoviče, který už pohodlně skóroval.

Pak Ostrava přežila ještě jeden krizový moment. Po Laštůvkově zaváhání šel v 52. minutě ze strany na prázdnou bránu Bederka, ale trefil jen tyč. Pak už to šlo s hosty z kopce. Střídající Pokorný vstřelil v 66. minutě hlavou po Fleišmanově rohu třetí branku a o osm minut později definitivně zlomil soupeře Almási, který na malém vápně nechytatelnou hlavičkou zakončil přihrávku Ndefeho.

Za stavu 4:1 už Ostravě ani moc nemuselo vadit vyloučení Kuzmanoviče, který se ohnal rukou po soupeři a dostal druhou žlutou kartu. Baník s Klokany vyhrál sedmý z posledních osmi ligových zápasů.

Fotbalová liga - 9. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)
Branky: 38. Budínský, 48. Kuzmanovič, 66. Pokorný, 74. Almási - 10. Chramosta. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Leška - Ondráš (video). ŽK: Kuzmanovič - Dostál, Bačkovský, Vondra. ČK: 78. Kuzmanovič. Diváci: 6969.
Ostrava: Laštůvka - Svozil, Lischka, Fleišman - Ndefe (86. De Azevedo), Budínský (56. Kaloč), Kuzmanovič, Tetour, Potočný (56. Pokorný) - Almási (86. Sor), Klíma (67. Buchta). Trenér: Galásek.
Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch (72. Novák), Bederka - Dostál (72. Nový), Ljovin, Květ, Vondra - Hronek (73. Necid) - Keita (86. Fulnek), Chramosta (72. Koubek). Trenér: Klusáček.

Reklama