Hlavní obsah

Budějovice - Karviná 3:1Jihočeši otočili zápas, hosté dál čekají na první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Křapka 0 : 1
28. Van Buren 1 : 1
35. Hora 2 : 1
60. Mihálik 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic v 9. ligovém kole doma otočili nepříznivý vývoj zápasu a porazili Karvinou 3:1. Hosty, kteří jsou jako jediní v této sezoně nejvyšší soutěže stále bez vítězství, poslal ve 26. minutě do vedení Antonín Křapka. Během následující desetiminutovky však dvě letní posily Dynama Mick van Buren a Jakub Hora svými prvními góly v ročníku strhli vedení na stranu domácích.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Mick Van Buren z Českých Budějovic.

Článek

Střídající Ondřej Mihálik, další hráč, který je na jihu Čech na hostování, přidal po změně stran třetí branku. Dynamo vyhrálo poprvé po třech porážkách a poskočilo na osmé místo neúplné tabulky. Karviná je v lize 10 zápasů bez vítězství a zůstává předposlední.

Na karvinskou lavičku se po odpykání trestu za červenou kartu vrátil trenér Jozef Weber a na trávník poslal pětičlennou obranu. Ani zesílená defenziva však nestačila zachytávat kolmé přihrávky, v nichž si liboval zvláště Van Buren. Už v osmé minutě centrem hledal Basseye a Šindelář si málem srazil míč do vlastní sítě. Brankář Bolek ho ale stihl vyrazit a dobíhající Mršič z bezprostřední blízkosti minul branku.

Po další kolmici za obranu se Bassey řítil sám na Bolka, ale vysoko přestřelil. Do třetice karvinský gólman v rozštěpu nohou vykopl Horovu střelu. Hosté tak úvodní tlak hlavně díky Bolkovi přežili bez úhony a pak sami hned z první vydařené akce udeřili.

Na zteč vyrazili v 26. minutě dva obránci. Mikuš zakončil rychlý brejk střelou, brankář Vorel míč ještě zblokoval, ale Křapka hlavičkoval do odkryté branky. Po letním přestupu z Mladé Boleslavi se trefil v nejvyšší soutěži poprvé a postaral se o premiérový ligový gól Slezanů na soupeřově hřišti od červencového úvodního kola na půdě Pardubic.

Radost z něj ale netrvala dlouho. Už za dvě minuty po prodlouženém rohovém kopu Van Buren číhající u zadní tyče pohotově vyrovnal. Ofenzivní záložník, jenž v létě přišel na hostování ze Slavie, navázal na gól, který vstřelil při svém loňském pobytu na jihu Čech. Jak byl Van Buren při chuti, ve 34. minutě v úniku znovu vypálil, Bolek míč jen vykopl a Hora hlavičkoval přesně do sítě.

Brzy po změně stran mohl zvýšit Bassey, ale v dobré pozici pověst nejlepšího střelce Dynama nepotvrdil. Hosté byli v 56. minutě blízko vyrovnání, Vorel si však poradil s Bartošákovým obloučkem z přímého kopu a následnou Šindelářovou hlavičku vzápětí vytáhl nad břevno.

Po hodině hry si vybral slabší chvilku brankář Bolek a Mihálik, který chvíli předtím přišel na hřiště, toho využil. Asistenci si připsal Van Buren, který tak byl u všech gólů domácích. Jihočeši si náskok bez problémů pohlídali, hosté v závěru očividně rezignovali.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Dynamo České Budějovice - MFK Karviná 3:1 (2:1)
Branky: 28. Van Buren, 34. Hora, 60. Mihálik - 26. Křapka. Rozhodčí: Szikszay - Podaný, Šimáček - Kocourek (video). ŽK: Novák, Čavoš - Qose. Diváci: 1673.
Budějovice: Vorel - Sladký, Talověrov, Králik, Novák - Čavoš, Hellebrand (78. Škoda) - Van Buren, Hora (78. Javorek), Mršič (89. Brandner) - Bassey (57. Mihálik). Trenér: Horejš.
Karviná: Bolek - Mikuš, Santos, Šindelář, Křapka, Šehič - Stropek (80. Zych), Túlio (64. Qose) - Čmelík (31. Bartl), Bartošák (64. Sinjavskij) - Papadopulos. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: