Hlavní obsah

Spezia - Juventus 2:3Juventus poprvé v sezoně vyhrál, porazil Speziu

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu zvítězili na hřišti Spezie 3:2 a v pátém kole italské Serie A si připsali první výhru. O vítězství hostů rozhodl stoper Matthijs de Ligt. Verona s Antonínem Barákem v základní sestavě neudržela dvoubrankové vedení na hřišti Salernitany, kde remizovala 2:2.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Hráči Juventusu oslavují gól proti Spezii.

Článek

Výhra Juventusu se nerodila snadno. Favorita poslal v 28. minutě do vedení italský útočník Moise Kean, který se prosadil poprvé po návratu z Evertonu, ale Spezia ještě v první půli po parádní střele Emmanuela Quartsina Gyasiho srovnala.

Na začátku druhého poločasu se domácí zásluhou trefy Janise Antisteho dostali do vedení, ale Juventus dokázal vývoj utkání otočit a zajistil si první vítězství v ročníku. Na 2:2 srovnal Federico Chiesa a vítěznou branku vstřelil po rohovém kopu nizozemský stoper De Ligt.

Verona, v jejímž dresu odehrál celé utkání český reprezentant Barák, vedla po půlhodině hry díky dvěma gólům Nikoly Kaliniče 2:0, ale nováček italské nejvyšší soutěže dokázal v nastavení první půle snížit a v 76. minutě zásluhou Mamadoua Coulibalyho srovnat.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Salernitana - Hellas Verona 2:2 (45.+2 Gondo, 76. M. Coulibaly – 7. a 29. N. Kalinič)
Spezia - Juventus Turín 2:3 (33. E. Gyasi, 49. Antiste – 28. Kean, 66. Chiesa, 72. De Ligt),
AC Milán - Benátky 2:0 (68. B. Díaz, 82. Hernández)
Cagliari - Empoli 0:2 (29. Di Francesco, 69. Štulac).

Reklama

Související témata: