Hlavní obsah

Liberec - Kladno 3:2Bílí Tygři vedou extraligu, gól Jágra hostům nestačil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Klepiš 1 : 0
12. Jágr 1 : 1
20. Birner 2 : 1
34. Kristo 2 : 2
50. Filippi 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 4. kole extraligy Kladno 3:2 a posunuli se do čela soutěže. Rytíři, kteří ještě nebodovali, jsou poslední. Hostům k úspěchu nepomohl ani gól hrajícího majitele Jaromíra Jágra, který se v nejvyšší soutěži trefil poprvé od února 2020. Zápas rozhodl v 50. minutě Tomáš Filippi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Jakub Klepiš z Liberce.

Článek

Úvod zápasu patřil domácím, kteří od první minuty vyvíjeli na hostujícího brankáře Bowa tlak. Ve 3. minutě se ocitl v obrovské šanci obránce Vitásek, ale hostující gólman uhájil neprůstřelnost. O minutu později už ale kapituloval. Parádní individuální akci předvedl Klepiš, a vymetl horní růžek Bowovy branky.

Další šanci měl Gríger, ale střílel těsně vedle. Hosté vyrovnali skóre ve 12. minutě. Skvělou střelou překonal Kváču nejstarší extraligový hráč Jágr, který se trefil poprvé v sezoně. Gól legendy hosty povzbudil a v dalších minutách měli více ze hry. Liberec ale odpověděl nejlepším možným způsobem. V poslední minutě první část tečoval Dernerovo nahození Birner a poslal Bílé Tygry opět do vedení.

V úvodu druhé třetiny se zastřelovala poslední liberecká posila Záborský, ale z dobré pozice těsně minul. Hosté kontrovali závarem před Kváčou, který měl na svědomí Jágr. Odpověď Rosandiče na druhé straně také branku nepřinesla. Vzápětí byl ve veliké šanci hostující Strnad, ale Kváča stačil puk přikrýt před brankovou čárou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna v souboji s Ladislavem Šmídem z Liberce.

Ve 34. minutě se ale hosté dočkali vyrovnání. Při vyloučení Jelínka předvedli pěknou a rychlou kombinaci, na jejímž konci stál střelec Kristo. Ve 36. minutě měl Faško-Rudáš na hokejce opětovné vedení Liberce. Netrefil ale prázdnou branku, jen boční konstrukci. V poslední minutě ujel Birner, ale svůj gól ze závěru první třetiny nezopakoval. Hosté bleskově otočili hru a Kváču po skrumáži zachránila tyč.

Hned ve 41. minutě provětral libereckou obranu Dvořáček, Kváča ale odolal. Na druhé straně Birnera vychytal Bow. Po nájedu Filippiho ve 48. minutě skončil v brance pouze Bow a jeden z hostujících obránců. V 50. minutě se už Filippi dočkal. Na modré čáře si vyměnil puk s Vitáskem a nechytatelnou bombou poslal Bílé Tygry znovu do vedení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow.

Smolný zápas prožívali Záborský a Faško-Rudáš, kteří měli dvakrát v rozmezí několika vteřin v 56. minutě na hokejce pojišťovací gól, ale neuspěli. Hosté dostali velkou možnost na vyrovnání v podobě přesilovky, ale domácí se ubránili. Závěrečnou dlouhou power play hosté také nevyužili a připsali si tak čtvrtou porážku v sezoně.

4. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Klepiš, 20. Birner (Derner, Filippi), 50. Filippi (Vitásek) - 12. Jágr (Beran), 34. Kristo (Plekanec, Hlava). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 5048.
Liberec: Kváča - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Griger, Záborský - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Šír, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka. Trenér: Augusta.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, J. Suchánek, Wood - Dvořáček, Plekanec, Hlava - Strnad, Kubík, Kristo - O. Machala, Pitule, Račuk - Jágr, Filip, Beran. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: