Hlavní obsah

Brno - Pardubice 3:2Brno udeřilo v první třetině. Dalo v ní tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mallet 1 : 0
12. Mueller 2 : 0
17. Rákos 3 : 0
44. Říčka 3 : 1
45. Vála 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v předehrávce 4. kola extraligy nad Pardubicemi 3:2. O své první výhře za tři body v sezoně rozhodli třemi góly během pěti minut první třetiny, kdy se prosadili Alexandre Mallet, Peter Mueller a Daniel Rákos. Hosté ve třetí třetině dokázali zápas výrazně zdramatizovat, vyrovnat se jim ale nepodařilo a prohráli podruhé za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Michal Gulaši z Brna a Ondřej Rohlík z Pardubic.

Článek

Po opatrném začátku určila průběh zápasu šťastná branka domácích ve 12. minutě. Mallet nahazoval puk napříč útočným pásmem, jeho směr výrazně změnil Poulíček a Frodl už nestihl zareagovat. Za 25 vteřin poté přidal druhý gól po kombinaci prvního útoku Mueller a pardubickou zkázu prvního dějství dokonal Rákos ve vlastním oslabení, čímž vyhnal z brankoviště Frodla. Čtyřiatřicetiletý útočník tak gólově oslavil svůj 700. zápas v extralize.

Frodlův nástupce Klouček se vyznamenal při nájezdu Malleta ve 28. minutě a držel svůj tým v naději. Brňané ale nadále kontrolovali hru, byli nebezpečnější a důraznější. I proto se Pardubicím těžko vracelo do utkání, první gól měl na holi při ojedinělém brejku Camara, ale Tomek jej vychytal a následně zlikvidoval i pokus Rohlíka z mezikruží. Bez efektu skončila i pardubická přesilovka na konci druhé třetiny.

Pardubice se ale nevzdaly. Během necelé minuty v úvodu třetí třetiny dvěma střelami ze střední vzdálenosti dvakrát vymetly horní růžek Tomkovy branky a snížily na rozdíl jediného gólu. Nejprve se prosadil Říčka a poté obránce Vála. Vyrovnání měl na hokejce Mikuš v 52. minutě, ale trefil jen tyč. Kometa ustála nejen oslabení, v němž mohl dát její čtvrtý gól po sólu Zaťovič, ale i závěrečnou power play Dynama. Tomkovi podruhé pomohla branková konstrukce, tentokráte po střele Říčky. Kometa tak porazila Pardubice teprve podruhé z osmi posledních utkání.

Předehrávka 4. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Mallet, 12. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 17. Rákos (Kučeřík) - 44. Říčka (Nakládal, Mikuš), 45. Vála (Anděl, Nakládal). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 5922.
Brno: Tomek - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Haščák, Krištof, Vincour - R. Pavlík, Kollár, L. Horký - Magee, Rákos, Mallet - Dočekal. Trenér: Kalous.
Pardubice: Frodl (17. Klouček) - Košťálek, J. Mikuš, Nakládal, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Camara, A. Musil, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice