Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 2:4Mladá Boleslav vyhrála podruhé za sebou, otočila zápas v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bulíř 1 : 0
35. Najman 1 : 1
36. Šťastný 1 : 2
40. Bulíř 2 : 2
48. Jánošík 2 : 3
55. Kotala 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v předehrávce 4. kola extraligy na ledě Plzně 4:2 a po dvou úvodních nezdarech si připsali druhou výhru v řadě. Domácí sice vyhráli první třetinu, hosté však stihli skóre otočit a na plzeňské vyrovnání na konci druhé třetiny odpověděli v závěrečné části dvěma góly. Vítěznou trefu si připsal obránce Adam Jánošík, gólem a asistencí se dresu hostů blýskl David Šťastný. Za domácí se prosadil pouze dvougólový Michal Bulíř. Středočeši porazili Plzeň v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Článek

Aktivní vstup domácích pořádně zaměstnal Krošelje. Mladoboleslavský gólman musel zastavit průnik Mertla a ve 4. minutě nebezpečný pokus Blomstranda z přečíslení dvou na jednoho. Hosty neprobudila ani přesilová hra a naopak v 11. minutě nápor Indiánů korunoval pohotovou dorážkou Bulíř, jenž se trefil poprvé v novém působišti.

Domácího gólmana Furcha vystrašil až explzeňský Eberle, jenž vypálil bekhendem z mezikruží ve 13. minutě. Zlepšení Středočechů na konci první třetiny dokumentovala ještě individuální akce Kelemana zakončená příliš slabě.

Díky lepšímu pohybu pokračovali hosté náporem i na začátku prostřední části, Šťastného ránu bez přípravy z přečíslení dvou na jednoho ale Furch zlikvidoval. V dobré pozici se neprosadil ve 26. minutě ani Dufek a z protiútoku neuspěl Kuťák. Postupně převzali iniciativu Indiáni. Kodýtek ovšem Krošelje zblízka nepřekonal a svůj samostatný nájezd zakončil po polovině utkání nepřesně Kantner.

Udeřilo naopak na druhé straně, když ve 35. minutě při vyloučení Langa dorážkou na 1:1 vyrovnal Najman. O půl druhé minuty později navíc dokonal obrat Šťastný po chytré přihrávce Kelemena. Rychle mohl odpovědět z akce dvou na jednoho Bulíř, napoprvé však Krošelje neprostřelil. Pouhých 57 vteřin před druhou pauzou krátce po skončení přesilovky už posila z Liberce bekhendovou střelou upravila na 2:2. Nerozhodný stav vzápětí udržel domácím Furch, jenž vychytal nekrytého Kelemena.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra uklidnila. Mertl v jejím úvodu nebezpečně pálil z pravého kruhu, na druhé straně neobsazený Šťastný zakončil mimo. Ve 48. minutě už se Středočeši radovali, když Jánošík uspěl po nenápadném objetí branky. Snahu o korekci výsledku si domácí pokazili vlastní nedisciplinovaností. V 55. minutě je definitivně zlomil trefou na 4:2 Kotala, když zužitkoval ideální přihrávku Eberleho.

Předehrávka 4. kola hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Kantner, Kodýtek), 40. Bulíř (Kantner, Dzierkals) - 35. O. Najman (P. Kousal, Ševc), 36. D. Šťastný (Kelemen, Pýcha), 48. Jánošík (A. Raška. D. Šťastný), 55. Kotala (Claireaux, Eberle). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2782.
Plzeň: D. Furch - Čerešňák, Budík, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, Kodýtek, Kantner – F. Suchý, G. Thorell, Blomstrand - Kuťák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, D. Moravec, Bernad, Jánošík, Fillman, Pýcha - D. Šťastný, A. Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Dufek, Claireaux, Kotala - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenéří: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: