Hlavní obsah

PSG - Clermont 4:0Fotbalisté PSG i bez Messiho a Neymara vysoko vyhráli

Paříž
Aktualizováno

Fotbalisté Paris St. Germain porazili nováčka Clermont 4:0 a naplno bodovali i v 5. kole francouzské ligy. Trenér vítězného celku Mauricio Pochettino nenominoval k utkání hvězdné útočníky Argentince Lionela Messiho a Brazilce Neymara, kteří ještě ve čtvrtek hráli v jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Fotbalista PSG Idrissa Gueye slaví se spoluhráči jeden z gólů v utkání francouzské ligy.

Článek

Za Pařížany naopak v základní sestavě nastoupil uzdravený francouzský útočník Mbappé, jenž kvůli zranění zasáhl v zářijové evropské kvalifikaci o světový šampionát pouze do jednoho ze tří duelů. Premiéru v dresu PSG si odbyl nejlepší brankář posledního Eura a mistr Evropy s Itálií Donnarumma.

Za domácí se v Parku princů v rozmezí 20. až 31. minuty dvakrát prosadil záložník Herrera. Během 55. až 65. minuty navýšili náskok Mbappé a Gueye. Clermont nevyhrál třetí kolo po sobě a poprvé v ligové sezoně nebodoval.

Přemožitel pražské Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů Monako podlehlo doma Marseille 0:2 a nevyhrálo už čtvrtý zápas v aktuálním ročníku Ligue 1. Oba góly hostů vstřelil Dieng.

Francouzská fotbalová liga - 5. kolo
Paris St. Germain - Clermont 4:0 (20. a 31. Herrera, 55. Mbappé, 65. Gueye).
Monako - Marseille 0:2 (37. a 60. Dieng)

Reklama

Související témata: