Hlavní obsah

Příbram - Brno 0:1Zbrojovka ovládla prestižní duel, Dukla našla v Líšni prvního přemožitele

Praha
Aktualizováno

Prestižní duel exligových týmů rozhodl u Litavky jediný gól. Fotbalisté Zbrojovky Brno zvítězili v utkání 7. kola Fortuna Národní ligy v Příbrami 1:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Duklu. Lídr tabulky poprvé v sezoně prohrál, Líšeň ho na domácím trávníku porazila 3:0.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček uprostřed při děkovačce s fanoušky

Článek

Série Dukly Praha bez porážky skončila. Svěřenci trenéra Pilného poprvé nezískali ani bod, podlehli Líšni 0:3. Celek z brněnského předměstí rozhodl o svém vítězství už během první půlhodiny zápasu. Nejprve se prosadil Silný, druhý gól přidal kapitán „Marvanů" Ševčík, deset minut před koncem ještě skóroval Kučera.

Zbrojovka Brno ukončila čekání na výhru na půdě Příbrami. Souboj se Středočechy se sice dlouho jevil jako remízový a spěl tak ke stejnému výsledku jako předchozí dvě vzájemná utkání. Dělbu bodů ale v závěrečné desetiminutovce odmítl záložník Jihomoravanů Michal Ševčík, který hlavou umístil do sítě centr Štepanovského. Zbrojovka u Litavky uspěla poprvé od roku 2017 a v tabulce se dotáhla na první Duklu.

"Emotivní utkání, nepředvedli jsme kvality, které v nás jsou. Naprosto zbytečná nervozita z naší strany, nedařila se nám kombinace, nepřesnosti nás brzdily. O poločase jsme hráče více vyburcovali. Štěstí se přiklonilo k nám, vyhráli jsme," líčí trenér Richard Dostálek pro ČT sport.

Naopak situace Středočechů začíná být na pováženou. "Byli jsme potrestaní za chybu a prohráli vyrovnaný zápas. Své šance nedokážeme proměnit, vždy jsme potrestaní. Museli jsme třikrát střídat, chyběl Pilík, ztráty jsme nedokázali nahradit," kaboní se kouč Jozef Valachovič.

Opava zvítězila na hřišti Jihlavy 2:0 a zaznamenala své první podzimní venkovní body. Slezané, kteří během reprezentační přestávky oslabili o další tři exligové hráče, šli do vedení v 68. minutě po tečované střele Lukáše Holíka. Jen o pět minut později se z nějakých třiceti metrů opřel do odraženého míče po rohovém kopu Josef Celba a nádhernou ranou k pravé tyči přidal pojistku. Svěřenci trenéra Westa si v tabulce polepšili po třech zápasech bez výhry na devátou pozici. Jihlava je sedmá.

7. kolo druhé fotbalové ligy:
Příbram - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 84. Ševčík. ŽK: Hladík, Čermák, Texl, Řezníček (všichni Brno). Diváci: 850.
Líšeň - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 11. Silný, 29. Ševčík, 80. Kučera. ŽK: Stáňa, Pašek, Silný - Kozel, Piroch, Faleye, Souček. Diváci: 714.
Jihlava - Opava 0:2 (0:0)
Branky: 68. Vlček, 73. Celba. ŽK: Arroyo, Křišťál - Rychlý, Pikul, Digaňa. Diváci: 615.

Reklama

Související témata: