Hlavní obsah

Juventus - Empoli 0:1Stará dáma bez Ronalda vybouchla, Immobile pomohl Laziu hattrickem

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím ve druhém kole italské ligy deklasovali Spezii 6:1. Kanonýr Ciro Immobile se blýskl hattrickem během úvodního poločasu. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho zvítězili i podruhé v sezoně a vedou neúplnou tabulku. Juventus Turín v prvním utkání po odchodu hvězdného Cristiana Ronalda doma překvapivě podlehl nováčkovi Empoli 0:1 a zůstal bez vítězství.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Juan Cuadrado z Juventusu během duelu s Empoli.

Článek

Spezia se sice už ve třetí minutě ujala vedení díky Verdeho brance, Immobile však bleskově odpověděl a v 15. minutě otočil skóre. Jednatřicetiletý mistr Evropy v nastavení sice zahodil penaltu, ale hned z následného rohu zkompletoval hattrick.

Krátce po pauze skóroval také Anderson a po vyloučení hostujícího Amiana ještě triumf Lazia zvýraznili góly Hysaj a Alberto, jenž předtím zaznamenal tři asistence.

Juventus, který se v pátek dohodl s Manchesterem United na přestupu kanonýra Ronalda, v ofenzivě působil bezradně. Empoli zařídil premiérovou výhru v ročníku kapitán Mancuso ve 21. minutě z dorážky. Domácímu favoritovi nepomohli ani střídající ofenzivní hráči Morata, Bernardeschi či Kulusevski. Turínský gigant má po návratu kouče Allegriho po dvou kolech na kontě pouhý bod.

V dalším dnešním utkání Bergamo doma remizovalo bez branek s Boloňou. Oba týmy poprvé v ročníku Serie A ztratily body.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Bergamo - Boloňa 0:0
Lazio Řím - Spezia 6:1 (5., 15. a 45.+2 Immobile, 47. Anderson, 70. Hysaj, 85. Alberto - 4. Verde)
Fiorentina - FC Turín 2:1 (41. González, 69. Vlahovič - 89. Verdi)
Juventus Turín - Empoli 0:1 (21. Mancuso)

Reklama

Související témata: