Hlavní obsah

Dukla - Opava 3:1Slavný klub z Julisky si upevnil vedení i s posilou, Příbram znovu nevyhrála

Aktualizováno

Úvodní duel 6. kola fotbalové Fortuna Národní ligy přinesla šlágr mezi Duklou a Opavou, ve kterém se po atraktivní podívané i krásných gólech domácí radovali z vítězství 3:1. Dukla vede tabulku o čtyři body před Brnem, které má zápas k dobru. Nedaří se exligové Příbrami, v Ústí nad Labem zachránila jen remízu 2:2.

Foto: fkdukla.cz

Fotbalistům Dukly se na startu sezony daří...

Článek

Neporazitelnost Pražanů gólově natáhli Marek Fábry, Lukáš Buchvaldek a Sunday Faleye, zatímco Joss Didiba krásnou trefou o tyč pouze zmírnil porážku. Vedoucí Dukla se dostala na šestnáct bodů, zatímco Opava protáhla čekání na výhru už na tři zápasy.

V závěru duelu nastoupila také nová posila lídra tabulky. Smlouvu na dva roky se stejně dlouhou opcí podepsala Dukla s dvacetiletým útočníkem z Nigérie Quadrim Adediranem. Začal s týmem trénovat už na začátku července, podle sportovního ředitele Jana Staňka se ale dořešení jeho přestupu protáhlo.

„Quadri přišel na test a hodně nás zaujal. Můžeme jen doufat, že bude opakovat výkony jako v přípravném utkání s Varnsdorfem, kde se podílel na všech čtyřech brankách, které jsme vstřelili. Jeho přestupem by měly ještě více stoupnout naše možnosti v útoku a útočná síla," slibuje si od příchodu Adedirana, jenž naposledy působil na Maltě, na klubovém webu Staněk.

Ústí nad Labem počtvrté v řadě remizovalo. Po Líšni, Prostějovu a Žižkovu uhrálo bod proti Příbrami. Severočechy poslal na sklonku prvního poločasu do vedení důrazný Krobot, hosté ale vzápětí zásluhou Vávry srovnali. Armě vrátil náskok druhou brankou v zápase Krobot, který se opět prosadil hlavičkou z vápna. Středočeši však v poslední desetiminutovce znovu dokázali odpovědět, o což se postaral Voltr. Pro svěřence trenéra Valachoviče jde o druhý nerozhodný výsledek z posledních tří zápasů.

"Většinou jako první inkasujeme, lacino, pak se na šance nadřeme a nedokážeme urvat zápas za tři body, které už potřebujeme. Jinak nemám chlapcům co vytknout, šli jsme za výhrou, ale dokázali jsme jen vyrovnat," lituje Jozef Valachovič v hodnocení pro ČT sport.

"První poločas nebyl příliš kvalitní, až příliš rozkouskovaný. Dobře jsme vstoupili do druhého, dvakrát vedli, už jsme utkání měli dotáhnout k vítězství. Nejsem spokojený, doma jsme ztratili, máme jen čtvrtou remízu," reaguje jeho ústecký protějšek David Jarolím.

6. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Opava 3:1 (1:0)
Branky: 21. Fábry, 48. Buchvaldek, 85. Faleye - 88. Didiba. Rozhodčí: Švagr - Melichar, Černoevič. ŽK: Celba (Opava). Diváci: 581.
Ústí nad Labem - Příbram 2:2 (1:1)
Branky: 41. a 54. Krobot - 42. Vávra, 84. Voltr. Rozhodčí: Dorušák - Arnošt, Slavíček. ŽK: Miskovič, Mechmache, Prošek, Čičovský, Jiránek, Plachý, Bílek - Pilík, Halinský, Vávra, Sus, Petrák. Diváci: 516.

Reklama

Související témata: