Hlavní obsah

Líšeň - Brno 1:2Divočina v derby! Výtržnost vlastních fanoušků pomohla Zbrojovce do čela

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Věru netradiční cesta do čela tabulky. Druholigové derby narušila výtržnost fanoušků Zbrojovky, kteří vnikli na hřiště. Domácí Silný jednoho z nich srazil k zemi a byl za to vyloučen. Fotbalisté Brna pak v přesilovce vstřelili vítězný gól a v utkání 5. kola Fortuna Národní ligy zvítězili na hřišti Líšně 2:1. Viktoria Žižkov remizovala s Ústím nad Labem 0:0.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček uprostřed při děkovačce s fanoušky

Článek

Brněnské derby dlouho vypadalo na remízu, nakonec však slaví Zbrojovka. Favorizovaní hosté se sice dostali do vedení krátce po začátku druhého poločasu zásluhou Hladíka, sedm minut na to však Líšeň srovnala Ševčíkovým gólem. Vypjatý závěr utkání přinesl i vtrhnutí fanoušků na hrací plochu, po ataku jednoho z nich obdržel červenou kartu domácí Jan Silný. Krátkou přesilovou hru Zbrojovka využila ve druhé minutě nastavení gólem nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka. Po výhře 2:1 se Brněnští dostali do čela tabulky.

"Nebudu se bavit o Zbrojovce, my si necháme dát hned po přestávce gól. Pak totální zkrat našeho útočníka, nechci ani vyslovit jeho jméno, hodně mě naštval. Řezníčkovy branky jsme klukům v týdnu sestříhal, mrzí mě tedy situace, o kterých jsme věděli," říká trenér Milan Valachovič pro ČT sport.

"Derby nebylo podle našich představ, chtěli jsme být dominantnější na balonu. Byli jsme trpěliví a asi šťastnější, když si Kuba balon našel. Zápas nás stal neuvěřitelné množství sil, ale hráči k derby přistoupili správně. Odvážíme si tři body..." kvituje jeho protějšek Richard Dostálek.

Ústecká Arma zavítala na půdu Viktorie Žižkov. Domácí celek měl výraznou převahu, s šancemi ale nenaložil ideálně a ani jednu neproměnil. Viktoria se tak s Ústím rozešla bezbrankovým skóre 0:0. Ústí zůstává na desátém místě, Žižkov je šestý.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Zbrojovka Brno 1:2 (0:0)
Branky: 56. Ševčík - 49. Hladík, 90.+2 Řezníček. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Bureš. ŽK: Silný, Otrísal, Kučera, Málek, Lutonský - Endl, Čermák, Hladík, Řezníček. ČK: 79. Silný. Diváci: 1985.
Viktoria Žižkov - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Černý - Mikeska, Černojevič. ŽK: Koželuh, Batioja, Březina - Brak, Miskovič, Ogiomade. Diváci: 1021.
Táborsko - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 44. Kozel. Rozhodčí: Vojkovský - Pochylý, Dohnálek. ŽK: Holiš, Alves - Faleye, Barac, Buchvaldek, Šebrle. Diváci: 990.
Varnsdorf - Vyškov 2:1 (1:1)
Branky: 33. Ondráček, 86. Velich - 7. Kanakimana. Rozhodčí: Hocek - Novák, Matoušek. ŽK: Ondráček, Schön, Kubista - Štěpánek, Langer. Diváci: 503.

Reklama