Hlavní obsah

Třinec - Opava 2:0S posilami přišlo první vítězství, Strakův tým už není poslední

Třinec
Aktualizováno

Strakův tým si oddechl, poslední příčku přenechal nováčkovi z Vyškova. Fotbalisté Třince si zapsali po třech předešlých nezdarech do tabulky Fortuna Národní ligy první body, když v dohrávce 4. kola porazili v derby na domácím hřišti 2:0 Opavu. Pomohly jim k nim i dvě posily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Opavy Tomáš Digaňa

Článek

Svěřenci kouče Straky v úvodních třech kolech jako jediný celek druhé nejvyšší soutěže nezískali ani bod. Na třineckou soupisku tak před týdnem přibyla dvě zahraniční jména - Francouz Josue Ulrich Ntoya a Senegalec Tidiane Djiby Ba. Oba jsou zvyklí nastupovat v defenzívě. Šestadvacetiletý Ntoya na více postech, osmadvacetiletý Ba ve středu obrany.

„Po velmi špatném začátku sezony jsme museli zareagovat a mužstvo posílit. Djiby a Josue by měli zvýšit konkurenci v týmu, hlavně na postech, které nás trápí. Věříme, že svými výkony nám pomohou se výkonnostně i výsledkově zvednout," cituje klubový web generálního manažera Petra Hrazdílka.

Oba cizinci se už na hřišti objevili. Vše podstatné se v derby stalo po změně stran. Skóre otevřel v 54. minutě Szewieczek a tři minuty před koncem řádné hrací doby přidal z pokutového kopu pojistku Bedecs. Svěřenci trenéra Straky se vítězstvím odpoutali z poslední příčky a jsou čtrnáctí. Opava má o bod více a zůstala jedenáctá.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Opava 2:0 (0:0)
Branky: 54. Szewieczek, 87. Bedecs z pen. Rozhodčí: Adámková - Mikeska, Novák. ŽK: Habusta, Ntoya, Hasalík - Holík, Didiba, West (trenér). Diváci: 602.

Reklama

Související témata: