Hlavní obsah

Žižkov - Příbram 2:0Středočeši zpátky mezi elitu nespěchají, Viktorka slaví první výhru. Sparta padla

Aktualizováno

Sestupující z nejvyšší soutěže zatím neplní roli favorita na rychlý návrat mezi elitu. Fotbalisté Příbrami prohráli ve 3. kole Fortuna Národní ligy na půdě Viktorie Žižkov 0:2 a připsali si druhou porážku za sebou. Pražané získali vůbec první body v sezoně. Dosud stoprocentní Sparta B prohrála ve Varnsdorfu 1:3, Táborsko porazilo Vlašim 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pilík v dresu Příbrami.

Článek

Viktoria na úvod sezony dvakrát těsně prohrála venku. Příbram v prvním kole uspěla v Prostějově, pak ale doma zaváhala proti Táborsku. „Věřím, že je to facka, strašně nepříjemná. Bolí, ale teď máme další utkání. Musíme v něm naplno bodovat, za každou cenu urvat tři body," velel příbramský útočník Radek Voltr.

Plán mu nevyšel. Žižkov zvítězil nad Příbramí 2:0. Do šaten šly ještě oba týmy za bezbrankového stavu, ale po pauze se domácí dvakrát prosadili. Po necelé hodině hry je poslal do vedení Nabijev. V poslední čtvrthodině pak zvýšil vedení Bazal.

Viktoria tak stylově oslavila návrat po 390 dnech na stadion v Seifertově ulici.

Varnsdorf připravil Spartě B první porážku v sezoně. V prvním poločase poslal domácí do vedení Lauko. Ve druhé půli zvýšil Dordič. Na jeho branku ještě Sparta odpověděla gólem Ryneše, ale Dordič v závěru upravil na konečných 3:1.

Táborsko zvítězilo doma nad Vlašimí 2:1. Klíčový moment utkání přišel už v 11. minutě, kdy domácí Jakub Matoušek vstřelil jedinou branku poločasu. Ve druhé půli zvýšil Plachý, ale klidný závěr zápasu to domácím nezajistilo. Těsně před koncem ještě snížil Zlatohlávek. Přesto i Vlašim na podzim poprvé prohrála.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)
Branky: 58. Nabijev, 75. Bazal. Rozhodčí: Vojkovský - Mikeska, Bureš. ŽK: Muleme, Hossam - Sus, Petrák, Zorvan. Diváci: 1230.
Varnsdorf - Sparta Praha B 3:1 (1:0)
Branky: 64. a 87. Dordič, 27. Lauko - 78. Ryneš. Rozhodčí: Szikszay - Pečenka, Volf. ŽK: Dordič, Žák, Richter - Sejk, Ryneš, Piško, Turyna, Kotek. Diváci: 899.
Táborsko - Vlašim 2:1 (1:0)
Branky: 10. Matoušek, 77. Plachý - 89. Breda. Rozhodčí: Radina - Flimmel, Černoevič. ŽK: Almeida, Icha, Navrátil, Provazník - Křišťan, Červenka. Diváci: 944.

Reklama

Související témata: