Hlavní obsah

Ferencváros - Slavia 2:0Průšvih v Budapešti! Vlastní gól a penalta, Slavia prohrála úvodní bitvu o Ligu mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Kačaraba (vlastní) 1 : 0
50. Charatin (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Zdeněk PavlisSport.cz
Aktualizováno

Fotbalistům pražské Slavie se až nečekaně vzdálila vidina postupu do Ligy mistrů. A dokonce hned po prvním utkání 3. předkola. V Budapešti totiž prohrála s Ferencvárosem 0:2 poté, co v závěru první půle nezpracoval brankář Kolář malou domů Kačaraby, aby hned po přestávce vyrobil ukrajinský legionář penaltu, kterou zužitkoval domácí Charatin v druhý gól. Odveta příští úterý v Edenu tak bude pro Slavii hodně svízelná, neboť na cestě za postupem do dalšího kvalifikačního předkola bude muset smazat dvoubrankové manko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 3.předkola Ligy mistrů Ferencváros - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Zase Kolářova minela. A ještě hrůznější než v pátečním ligovém duelu v Teplicích. Navíc po poločase, který měla Slavia v budapešťské Groupama Areně zcela pod kontrolou, neboť kvalifikační partii režírovala podle nachystané taktické partitury a domácí Ferencváros vůbec k ničemu nepustila. I k vedoucímu gólu měla blíž.

Jenže co to bylo platné, když minutu před přestávkou posílal Kačaraba malou domů a nikým neatakovaný Kolář nedokázal lehoučký balon zkrotit. Přeskočil mu nohu a došoural se do sítě, což byl pro Fradi hotový dar z nebes.

Foto: Szilard Koszticsak, ČTK/AP

Fotbalista Ferencvároše proniká k brance Slavie v utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Vždyť v úvodní půli se domácí k ohrožení slávistické brány vůbec nedostali. Norský legionář Nguyen k tomu sice v 39. minutě možnost měl, jenže pálil slabě a hlavně nepřesně, takže bránu minul.

Pro Pražany představoval inkasovaný gól tvrdé k.o., které přišlo po poločase, v němž měli navrch a byli jasně lepším týmem.

Už před zápasem se totiž jejich trenérovi ulevilo. „Jdu do toho, cítím se dobře," slyšel Trpišovský od nejlepšího střelce svého týmu Kuchty, o jehož přítomnost v základní sestavě moc stál. „Lepší, aby figuroval v základu, než aby střídal v průběhu střetnutí," nerozpakoval se trenér Pražanů zařadit Kuchtu navzdory prodělané viróze do jedenáctky, která na trávník budapešťské Groupama Areny vyrukovala.

Foto: Szilard Koszticsak, ČTK/AP

Útočník Slavie Jan Kuchta se snaží prosadit mezi dvěma bránícími hráči Ferencvároše Budapešť ve třetím předkole Ligy mistrů.

Kuchta o sobě skutečně dával od úvodního hvizdu vědět. Slavia s ním, protože začala aktivně, napadala protivníka už na jeho polovině, nedovolovala mu hrát. Efekt se však nedostavil, takže i Fradi se nadechli.

Ale jen nadechli. Stanciu vyzkoušel domácího gólmana hned dvakrát. Nejprve z přímého kopu, po půlhodině po individuální akci, kdy si vychutnal Mmaeeho, dostal se až před Dibuzse, který ovšem bravurním zákrokem vyrazil ránu rumunského legionáře na roh.

S chutí hrající Stanciu to zkusil sedm minut před přestávkou i do třetice, ale střela z velké dálky domácího brankáře nepřekvapila.

Na rozdíl od Koláře, jemuž nevinná malá domů k údivu všech aktérů i diváků přeskočila nohu, Nejspíš i s přispěním drnu v trávníku, ale i tak šlo o minelu přímo hrůznou.

Tím však slávistické martyrium u Dunaje nekončilo.

Foto: Szilard Koszticsak, ČTK/AP

Fotbalista Ferencvároše Aissa Laidouni v akci během utkání 3. předkola Ligy mistrů se Slavií Praha.

Pět minut po přestávce fauloval Kačaraba v šestnáctce Uzuniho, takže penalta přijít musela. Charatin ji proměnil a s českým mistrem to bylo hodně zlé. A za dva minuty mohlo být vymalováno definitivně, protože po Holešově mizerné přihrávce běžel Nguyen úplně sám na bránu. Kolář ovšem jeho stoprocentní šanci zlikvidoval, čímž alespoň zčásti odčinil kiks z první půle.

Trpišovský na hrůzný vývoj zápasu reagoval nasazením Musy a Schranze a posílením ofenzivy. Pražané si sice postupně probrali a postupně si vynutili územní převahu. Proti bránícím domácím trpělivě čekajícím na příležitost k rychlým protiútokům si vypracovali velkou šanci ke korekci výsledku.

Výtečný Dibusz ji však Schranzovi zlikvidoval, a když třináct minut před koncem skončila tečovaná rána Baha na tyči, musela se Slavia smířit s drsnou kvalifikační realitou, která pro ni prohrou v Budapešti nastala.

Fotbalová Liga mistrů
Třetí předkolo, úvodní zápas:
Ferencváros - Slavia 2:0
Branky: 44. vlastní Kačaraba, 50. Charatin z pen. Rozhodčí: Gil Manzano - Nevado, Nicolás (všichni Španělsko). ŽK Blažič - Plavšič, Oscar. Diváci: 17 127.
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blažič, S. Mmaee, Čivič (85. Botka) - Lajdúní, Charatin - Nguen (90. + 2. Kovačevič), Zachariassen (85. Zubkov), Uzuni - R. Mmaee (75. Loncar). Trenér: Stöger.
Slavia: Kolář - Masopust (53. Schranz), Kačaraba, Zima, Oscar - Holeš (72. Lingr) - Bah, Ševčík (25. Traoré), Stanciu, Plavšič (46. Olayinka) - Kuchta (53. Musa). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: