Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 1:2Plzeň pokračuje ve vítězném tažení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Puškáč (penalta) 1 : 0
52. Beauguel (penalta) 1 : 1
71. Káčer 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians prohráli v nedělním utkání 2. kola nejvyšší soutěže s Plzní 1:2. Klokani vedli po proměněné penaltě Davida Puškáče, ale Západočeši po přestávce skóre otočili. Vítěznou trefu obstaral Miroslav Káčer. Svěřenci trenéra Michala Bílka se ideálně naladili na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské konferenční ligy na půdě velšského celku The New Saints.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Martin Dostál z Bohemians a Jhon Mosquera z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Pražany poslal do vedení v 22. minutě z penalty David Puškáč, v rozmezí 52. až 71. minuty však hosté otočili skóre. Nejprve vyrovnal z pokutového kopu střídající Jean-David Beauguel a poté se trefil Miroslav Káčer.

První větší šanci měl ve 14. minutě hostující Šulc, ale z dálky přestřelil. O sedm minut později stejný hráč srazil ve vápně ex-plzeňského Kovaříka a rozhodčí Machálek nařídil pokutový kop, který proměnil Puškáč. Osmadvacetiletý útočník navázal na trefu z úvodního kola proti nováčkovi z Hradce Králové, jíž pomohl k remíze 1:1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalista Bohemians 1905 David Puškáč se raduje z proměněné penalty v utkání 2.kola Fortuna ligy proti Plzni.

Západočeši po inkasované brance přidali a do konce úvodního dějství si vytvořili několik šancí, žádná z nich se však neujala. Mosquerovu přihrávku na zadní tyč Kayamba netrefil ideálně, kapitán Hejda zase v šestnáctce hlavičkoval nad.

Následně Kayambův centr skončil na břevně a Brabcovy "nůžky" na tyči. Na druhé straně Köstl zblízka hlavičkoval pouze do Hruškovy náruče. Plzeňský gólman si poradil i s dalekonosným pokusem Květa.

Po přestávce v 51. minutě Vondra fauloval v šestnáctce Chorého a penalta se naskytla i hostům. Střídající Beauguel z ní nezaváhal a brankáře Bačkovského poslal na opačnou stranu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor prvního gólu Plzně Jean-David Beauguel (druhý zleva) se raduje ve vršovickém Ďolíčku.

Viktorii vyrovnání povzbudilo a tlačila se za vítězným gólem. Toho se dočkala v 71. minutě, kdy se povedenou střelou zpoza vápna prosadil Káčer. Slovenský záložník si připsal druhou branku v české lize.

Domácí se v závěru tlačili za vyrovnáním, Šulc si srazil míč těsně nad břevno vlastní branky. Potom se z bezprostřední blízkosti neprosadili Hronek ani Koubek. Viktoria zdolala v lize "Klokany" počtvrté za sebou a v posledních sedmi zápasech s nimi neprohrála.

2. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 22. Puškáč z pen. - 52. Beauguel z pen., 71. Káčer. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Šimáček - Franěk (video). ŽK: Hronek, Květ, Ljovin, Miller (trenér brankářů), Bartek - Mosquera, Šulc, Kayamba. Diváci: 3584.
Bohemians: Bačkovský - Dostál, Köstl, Bederka, Vondra (80. Keita) - Květ (88. Koubek), Hronek, Ljovin (79. Bartek), Kovařík - Puškáč (66. Vacek), Necid. Trenér: Klusáček.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hybš - Ndiaye - Kayamba (85. Pernica), Káčer (81. Janošek), Šulc (90.+2 Hlavatý), Mosquera (46. Beauguel) - Chorý (81. Falta). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: