Hlavní obsah

Plzeň - Dynamo Brest 2:1Plzeň nakonec poletí k odvetě jen s hubeným náskokem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Šulc 1 : 0
33. Kaša 2 : 0
79. Šestjuk 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Jubilejní sté vystoupení na evropské pohárové scéně fotbalisté Plzně zvládli, neboť při vstupu do nově zrozené Konferenční ligy porazili běloruské Dynamo Brest 2:1. Vzhledem k průběhu střetnutí a počtu šancí, které si vytvořili, si však k odvetě 2. kvalifikačního předkola, která je na programu příští týden v arménském Jerevanu, povezou hodně hubený náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól na 2:0 během utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy.

Článek
Fotogalerie

Zase až tak velký problém s proražením běloruského obranného valu, před kterým trenér Bílek své svěřence před zápasem varoval, Plzeň neměla. V úvodních dvaceti minutách to svedla hned dvakrát, jenže poprvé střílel Beauguel těsně vedle a podruhé jeho trefa platit nemohla, protože pálil z ofsajdu.

Napotřetí už ale domácí skórovali... Nepovedená malá domů chybujícího Slabaševiče jim k tomu dopomohla. Kayamba kiks ještě nepotrestal, neboť trefil jen tyč, odražený balon už ale Šulc do prázdné brány poslal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z branky Pavla Šulce (uprostřed) v utkání 2. Předkola Evropské konferenční ligy proti Dynamu Brest.

Viktoria i navzdory absenci hned pěti zraněných hráčů vedla zaslouženě, neboť měla navrch ve všech směrech a Brest jasně přehrávala. Domácí byli rychlejší, pohyblivější, důraznější, defenzivu soupeře rozebírali nápaditou kombinací. Druhý gól z hlavy Kaši byl proto logickým zúročením převahy, kterou si vytvořili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kaša z Viktorie Plzeň a jeho gólová hlavička na 2:0 během utkání 2. předkola UEFA Evropské konferenční ligy.

Po změně stran mohla Plzeň přidat další branky, protože slibných šancí si vytvořila hned několik. Velice aktivní Beauguel měl však smůlu, neboť jeho střely bránu Dynama těsně míjely. A když už gól přece jen dal, zase naplatil,  protože přihrávající Šulc si vypomáhal rukama.

Hosté tak nakonec zápas a tím i kvalifikační konfrontaci zdramatizovali. Domácí totiž viditelně zvolnili, ubrali na pohybu i přesnosti v kombinaci, ztráceli spoustu míčů a soupeř toho využil.

Rychle rozehranou standardní situací Plzeň zaskočil a bleskovým výpadem výsledek zkorigoval, takže odveta za týden na neutrální půdě v arménském Jerevanu nebude pro Bílkův tým vůbec jednoduchá.

Úvodní zápas 2. předkola Konferenční ligy:
Viktoria Plzeň - Dinamo Brest 2:1  (2:0)
Branky: 22. Šulc, 33. Kaša - 79. Šestjuk. Rozhodčí: Lardot - Conotte, Di Vincenzo (všichni Belg.). ŽK: Ndiaye, Kaša - Bilenkij. Diváci: 4468
Plzeň: Hruška - Hybš, Kaša (89. Pernica), Brabec, Falta - Ndiaye - Kayamba (74. Ba Loua), Šulc, Hlavatý´(60. Čermák), Mosquera - Beauguel (74. Chorý). Trenér: Bílek.
Brest: Stěpanov - Slabaševič, Jasjukevič (90. + 3 Miljutin) Affi, Ščerba (75. Araškevič) - Olechnovič, Šapoval (46. Šestuk), Tichonovskij, Seďko - Sanusi (83. Lynko), Bilenkij. Trenér: Kovalčuk.

Reklama

Související témata: