Hlavní obsah

NY Islanders - Tampa Bay 3:2 PPStav série 3:3Palátova asistence nestačila, ani vedení o dva góly. Tampa poslední krok do finále neudělala

Hokejisté týmu New York Islanders porazili v semifinále play off NHL doma Tampu Bay 3:2 v prodloužení a vyrovnali stav série na 3:3 na zápasy. Na druhou branku hostů přihrával český útočník Ondřej Palát. Jeho spoluhráč, obránce Jan Rutta, nebodoval. O postupujícím do finále rozhodne sedmé utkání.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Hokejisté týmu New York Islanders slaví. Gól do sítě Tampy Bay v semifinále NHL vstřelil obránce Scott Mayfield (24) a u střídačky přijímá gratulace spoluhráčů.

Článek
Fotogalerie

Trenér Islanders Barry Trotz po debaklu v pátém semifinále na ledě Tampy prohlašoval, že pokud jeho tým odvede výkon na sto procent, mohou jeho svěřenci semifinálovou sérii srovnat a vynutit si rozhodující zápas. V úvodu duelu se ale Ostrovanům tohle přání nedařilo naplnit. V 17. minutě udeřil rozjetý bombarďák Tampy Brayden Point a hosté vedli.

Chvíli poté, co se do druhé poloviny zlomila druhá dvacetiminutovka, bylo s Islanders ještě hůř. Palát asistencí vyzval ke skórování Cirelliho a na ukazateli skóre svítilo 0:2.

Důležitou postavou v týmu Islanders byl útočník Mathews Barzal. Ten v pátém semifinále krosčekoval do obličeje českého obránce Tampy Bay Jana Ruttu a dostal za to pokutu 5000 dolarů. Hlavní pro Ostrovany ale bylo, že mohl hrát, protože přihrál na dva góly vítězů.

Barzal zaknihoval áčko ve 35. minutě u snížení Eberleho, aby se asistencí podílel na vyrovnávací trefě Mayfielda chvíli před koncem třetí třetiny.

Duel tak dospěl do prodloužení, kde obránce Rutta poslal v obranném pásmu puk podél mantinelu. Jeden z jeho spoluhráčů mu jej následně chtěl vrátit, tenhle manévr mu ale nevyšel. Touše se zmocnil Beauvillier a propálil gólmana. Rutta ani druhý z bránících hráčů mu v tom nestačili zabránit a Islanders mohli slavit.

"Upřímně, když to tam spadlo, tak jsem radostí snad omdlel," smál se hrdina prodloužení. "Byl jsem tak šťastný, křičel jsem a všichni na mě naskákali. Byl to úžasný pocit, nemohl jsem být šťastnější," zářil Beauvillier.

Nadšený byl nakonec i kouč Barry Trotz. "Miluji tenhle tým a jeho charakter," hlásil nadšeně, že se jeho tým zvedl ze skóre 0:2. "Dokázali jsme to a jsme pyšní, chtěli jsme to udělat pro tuhle halu i naše fanoušky," dodal.

Kapitán Tampy Steven Stamkos dobře věděl, jak blízko byl jeho tým bojům o Stanley Cup. "Tvrdě jsme bojovali. Věděli jsme, že i když vedeme 2:0, tak Islanders budou tlačit. Hrajeme s dobrým soupeřem. Odvedli jsme solidní výkon, ale naši práci jsme nedodělali. Je to za námi, teď se vrátíme domů a před našimi fanoušky tu rozhodující výhru snad uděláme. Teprve pak bude hotovo," hlásil zkušený útočník.

Spokojený nemohl být ani bombarďák Point. Ten dal gól za Tampu v devátém utkání v řadě a jen jeden zásah mu chybí k vyrovnání rekordu NHL. V play off byl lepší jen Reggie Leach, který skóroval v deseti zápasech v řadě v dresu Philadelphie Flyers v roce 1976. Point ale dvou bilanci neřešil, spíš ho mrzelo, že jeho tým neslaví postup.

"Máme zkušené hráče, kteří už dokázali, že se umějí vyrovnat se situací, kdy přijde porážka. Máme v týmu skvělé lídry, vůdce, kteří tým zvednou. Rozhodne sedmý zápas. Uděláme všechno, abychom uspěli. Víme, že kdo prohraje, tak jeho sen o Stanley Cupu skončí," burcoval Point.

Semifinále play off NHL - 6. zápas:
New York Islanders - Tampa Bay 3:2 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 35. Eberle, 52. Mayfield, 62. Beauvillier - 17. Point, 33. Cirelli (Palát). Střely na branku: 28:24. Diváci: 12.978 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Beauvillier, 2. Barzal. 3. Mayfield (všichni Islanders). Stav série 3:3.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Stanley Cup 2021

  • Osmifinále

  • Colorado - logo Colorado St. Louis - logo St. Louis
    4 : 0
  • Vegas - logo Vegas Minnesota - logo Minnesota
    4 : 3
  • Toronto - logo Toronto Montreal - logo Montreal
    3 : 4
  • Edmonton - logo Edmonton Winnipeg - logo Winnipeg
    0 : 4
  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    2 : 4
  • Washington - logo Washington Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Carolina - logo Carolina Nashville - logo Nashville
    4 : 2
  • Florida - logo Florida Tampa Bay - logo Tampa Bay
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Colorado - logo Colorado Vegas - logo Vegas
    2 : 4
  • Montreal - logo Montreal Winnipeg - logo Winnipeg
    4 : 0
  • NY Islanders - logo NY Islanders Boston - logo Boston
    4 : 2
  • Carolina - logo Carolina Tampa Bay - logo Tampa Bay
    1 : 4
  • Semifinále

  • Vegas - logo Vegas Montreal - logo Montreal
    2 : 4
  • NY Islanders - logo NY Islanders Tampa Bay - logo Tampa Bay
    3 : 4
  • Finále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning
    1 : 4