Hlavní obsah

Zlín - Opava 1:1Hotovo! Opava je prvním sestupujícím z fotbalové ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Nešický 0 : 1
78. Poznar 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy remizovali v sobotním utkání 31. kola nejvyšší soutěže na hřišti Zlína 1:1 a jsou definitivně prvním sestupujícím. Už totiž ve zbytku soutěže nemohou opustit jednu ze tří nejhorších příček, které znamenají pád do druhé ligy. Slezané v sobotu vedli po zásahu Nešického, chvíli před koncem je však poslal do nižší soutěže vyrovnávací trefou Poznar.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matěj Hrabina z Opavy a Tomáš Poznar ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Opavští potřebovali ve Zlíně pro uchování teoretické naděje na záchranu vyhrát a v prvním poločase šli do vedení, poté co se v 19. minutě prosadil Aleš Nešický. Stejný hráč pak nevyužil obrovskou šanci na pojistku a v 78. minutě srovnal nejlepší střelec domácích Tomáš Poznar.

Opavští sestupují z nejvyšší soutěže po třech sezonách. Vloni se pádu do druhé ligy vyhnuli díky tomu, že se kvůli jednomu pozitivnímu případu koronaviru v jejich kádru nestihla dohrát nadstavbová skupina o záchranu a výjimečně elitu nikdo neopustil. Slezané měli v době ukončení na předposledním místě stejně bodů jako nejhorší Příbram. Po nedohrání skupiny o záchranu se v této sezoně účastní první ligy rekordních 18 týmů a netradičně tři z nich sestoupí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Cedidla ze Zlína a René Dedič z Opavy.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Už v páté minutě měl na hlavě vedoucí gól Janetzký, ale po centru z levé strany orazítkoval jen tyč opavské branky.

Hosté využili v podstatě první vážnější šanci. Po rychlé a přímočaré akci po levé straně našel Hrabina v 19. minutě v šestnáctce volného Nešického, který se uvolnil a nedal brankáři Dostálovi šanci.

Zlín si v dalším průběhu udržoval územní převahu, ale narážel na pružnou defenzivu Slezanů. Lehce zahrozili jen hlavičkou Poznar a střelou Dramé.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Hlinka ze Zlína a Patrik Hellebrand z Opavy.

Domácím prospěla dvě poločasová střídání. Zlínští zpřesnili hru a začali lépe kombinovat. Opava však pokračovala v aktivní hře, dobře napadala a využívala každou možnost k rychlým brejkům.

Šanci na druhý gól měl Dedič, ale hlavou netrefil prostor mezi tyčemi. V 72. minutě stejného hráče vychytal Dostál a z dorážky ze dvou kroků neproměnil Nešický jasnou tutovku, když míč napálil jen do břevna.

Hosty musela zahozená šance hodně mrzet. V 78. minutě využil chybu v jejich defenzivě Poznar a křížnou střelou vyrovnal. Zlín podruhé za sebou remizoval a natáhl ligovou sérii bez vítězství na osm kol.

31. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - SFC Opava 1:1 (0:1)
Branky: 78. Poznar - 19. Nešický. Rozhodčí: Franěk - Mikeska, Hurych - Denev (video). ŽK: Janetzký, Martínez - Didiba, Dedič, Digaňa, Nešický, Smola. Diváci: 240 (omezený počet).
Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Matejov - Janetzký (74. Fantiš), Hlinka, Janošek (46. Martínez) - Dramé, Poznar, Potočný (46. Jawo). Trenér: Páník.
Opava: Digaňa - Didiba, Hnaníček, Kulhánek, Hrabina - Mondek (86. Rataj), Hellebrand (77. Darmovzal), Večerka, Nešický, Helešic (80. Kania) - Dedič (86. Smola). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: