Hlavní obsah

AS Řím - Atalanta 1:1Atalanta brala bod v Římě a v italské lize je o skóre třetí, Neapol si zastřílela

Řím

Fotbalisté Atalanty Bergamo remizovali v 32. kole italské ligy na hřišti AS Řím 1:1 a v tabulce se posunuli na třetí místo o skóre před Juventus. V boji o evropské poháry porazila pátá Neapol šesté Lazio 5:2.

Článek

Skóre duelu mezi AS Řím a Atalantou otevřel v 26. minutě ukrajinský ofenzivní záložník Ruslan Malinovskij, který využil centr Robina Gosense z levé strany a poslal hosty do vedení. Právě Gosens ale týmu z Bergama závěr zápasu zkomplikoval. Německý obránce v 69. minutě dostal druhou žlutou kartu a oslabil Atalantu.

Římský tým početní výhodu využil po šesti minutách, kdy střelou z velké dálky překvapil brankáře Pierluigiho Golliniho stoper Bryan Cristante.

Neapol rázným způsobem přerušila pětizápasovou vítěznou šňůru Lazia. Dvěma góly se na výhře 5:2 podílel kapitán Lorenzo Insigne. Italský křídelník vstřelil od začátku roku dvanáct branek a se sedmnácti góly v sezoně je nejlepším střelcem týmu.

I v dresu Lazia se prosadil nejlepší kanonýr, Ciro Immobile v 70. minutě snížil na 1:4. O čtyři minuty později přidal druhý gól římského klubu Sergej Milinkovič-Savič, Neapol si však dobře rozehraný zápas vzít nenechala a zásluhou střídajícího Victora Osimhena uzavřela na konečných 5:2.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
AS Řím - Bergamo 1:1 (75. Cristante - 26. Malinovskij),
Neapol - Lazio Řím 5:2 (7. z pen. a 53. Insigne, 12. Politano, 65. Mertens, 80. Osimhen - 70. Immobile, 74. Milinkovič-Savič).

Reklama

Související témata: