Hlavní obsah

Jablonec - Karviná 3:0Jablonec opět sesadil Spartu. Karvinou smázl do půle

Na druhé místo skočili suverénně. Jablonec zničil Karvinou 3:0 už v prvním poločase a minimálně do středy se vrátil na stříbrnou příčku o dva body před Spartu. První poločas Severočeši ovládli po gólech Schranze, Doležala a Pleštila jasně 3:0. V závěru si hosté sice vypracovali hned několik nebezpečných šancí výsledek korigovat, zelenobílí však čisté konto ubránili. Karviná prohrála poprvé po návratu kouče Webera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Doležal se raduje z druhého gólu Jablonce proti Karviné.

Článek

Jablonec na soupeře od první minuty vlétl a hostující obraně nedal chvíli vydechnout. Zelenobílí soupeře předčili v osobních soubojích, Karvinští byli všude o krok později a na gólmana Ciupa se valil jeden útok za druhým.

Tým Petra Rady otevřel skóre už po devíti minutách hry. Považanec centroval do šestnáctky, kde hlavičkoval Doležal, jenže míč rukou srazil Santos a domácí kopali penaltu. Exekuci si vzal na starost jablonecký střelec posledních kol Schranz a Ciupovi nedal šanci. Byl to jeho jedenáctý zásah v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ivan Schranz z Jablonce se raduje z prvního gólu, který dal z penalty, v duelu s Karvinou.

V jakém je momentálně Jablonec rozpoložení dokumentovala ve 21. minutě nádherná kombinace tria Kratochvíl, Pleštil a Doležal. První krásnou přihrávkou za obranu vybídl Pleštila a ten sám před gólmanem ještě nahrál Doležalovi. Tomu již stačilo trefit odkrytou branku.

Poté se několikrát osmělili i hosté. Ve 24. minutě pálil vysoko nad branku Čmelík a ve 32. se ocitl v dobré pozici před brankou Bartošák, pravou chvíli k zakončení však promeškal.

A tak domácí předvedli učebnicový brejk. Míč na vlastní polovině získal Jovovič, pláchl Bartošákovi, nahrál doprava Pleštilovi, který nasadil Ciupovi jesle.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Karviné Jiří Ciupa v duelu s Jabloncem.

V aktivní hře pokračovali Severočeši i po změně stran. Hned po pauze střílel Doležal, střelu zastavili hostující na brankové čáře. V 59. minutě pálil zpoza vápna Kratochvíl, chyběl mu kousek, o chvíli později ho na druhé straně napodobil Smrž. A po hodině hry mohl přidat svůj druhý gól Doležal, proti jeho střele však Ciupa vytáhl perfektní reflexivní zákrok.

Dvacet minut před koncem však hosté zabrali a domácím dokázali pořádně zatopit. Tlak odstartovala Hercova střela v 69. minutě, kterou Hanuš vyrazil k Bartošákovi a ten z úhlu pálil vysoko nad. Nejblíže gólu pak byla Karviná v 73. minutě, během které na Hanuše vypálili čtyři střely! Dvě však domácí stopeři zblokovali, zbytek Hanuš vyrazil. O tři minuty později po standardní situaci nastřelil Haša zblízka jen břevno Hanušovy branky.

Zatímco na podzim v Karviné Jablonec vedl 2:0, přesto výhru v samotném závěru ztratil a remizoval 2:2, doma náskok uhájil.

28. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - MFK Karviná 3:0 (3:0)
Branky: 9. Schranz z pen., 21. Doležal, 41. Pleštil. Rozhodčí: Lerch - Novák, Bureš - Adam (video). ŽK: Santos, Herc (oba Karviná). Bez diváků.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Podaný - Pleštil (69. Smejkal), Považanec (86. Chramosta), Kratochvíl (79. Hübschman), Jovovič - Schranz - Doležal (80. R. Hrubý). Trenér: Rada.
Karviná: Ciupa - Mikuš, Šindelář, Santos, Mazáň - Dramé (31. Smrž) - Čmelík (67. Sinjavskij), Qose (31. Ostrák), Herc, Bartošák (86. Jursa) - Papadopulos (67. Haša). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: