Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 2:2Budějovice doma ztratily dvoubrankové vedení a s Olomoucí remizovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Valenta 1 : 0
11. Havel 2 : 0
63. Gonzalez (penalta) 2 : 1
79. Daněk 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic ztratili v 28. kole první ligy dvoubrankový náskok a s Olomoucí pouze remizovali 2:2. Dynamo vstřelilo oba góly už v úvodních 11 minutách, nejprve se trefil Matěj Valenta a po něm Lukáš Havel. Po změně stran však snížil z penalty Pablo González a Kryštof Daněk zařídil vyrovnání. Jihočeši nezvítězili už 10 kol a v neúplné tabulce zůstali dvanáctí. Hanáci bodovali v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a nadále jsou devátí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vyrovnávacího gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Trenér Jihočechů David Horejš udělal v sestavě několik změn. Dva noví hráči se mu odvděčili gólově. Ve druhé minutě naskočil na roh Havel, ligový debutant v brance Olomouce Macík, který nastoupil místo tradiční jedničky Mandouse, jeho hlavičku vyrazil a z dorážky se nadvakrát prosadil Valenta. Pro českobudějovického záložníka to byla premiérová trefa v nejvyšší soutěži.

Poté ve velké šanci nezamířil přesně další z nových mužů v sestavě Jihočechů Vais, ale v 11. minutě se prosadil i Havel, který se opět nejlépe zorientoval po rohu a hlavou skóroval. Oba střelci přitom do minulých zápasů naskakovali jen sporadicky jako střídající hráči z lavičky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic (zleva) Jonáš Veis, Matěj Valenta a Matej Mršič.

České Budějovice mohly ještě do konce prvního poločasu své vedení zvýraznit, ale ze standardní situace Čolič trefil jen boční síť olomoucké branky.

Sigma ožila až ve druhém poločase. Nejdříve ve velké příležitosti neuspěl střídající Šíp, jehož pokus chytil gólman Vorel. V 63. minutě však už hosté snížili z penalty, kterou nařídil sudí Franěk po zhlédnutí videa, když českobudějovický Javorek srazil Látalův centr v pokutovém území rukou.

Hanáci mohli následně i vyrovnat, ale Chytilovu šanci vyrazil Vorel. Hosté se znovu prosadili v 79. minutě, kdy se po hlavičce Poulola a nejistém zákroku Vorla míč dostal k volnému Daňkovi, jenž vyrovnal na konečných 2:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vlevo Matěj Valenta z Českých Budějovic, který oslavuje gól proti Olomouci.

Dynamo doma v nejvyšší soutěži nevyhrálo popáté za sebou. Olomouc dvanáctým nerozhodným výsledkem v této sezoně potvrdila pozici remízového "krále" ligy. Jihočeši mají o jednu remízu méně.

28. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 2:2 (2:0)
Branky: 2. Valenta, 11. Havel - 63. González z pen., 79. Daněk. Rozhodčí: Franěk - Váňa, Vaňkát - Adámková (video). ŽK: Mészáros, Javorek, Mršič (všichni Č. Budějovice). Bez diváků.
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Novák - Javorek, Valenta (83. Havelka) - Mészáros (82. Diop), Vais, Mršič - Brandner. Trenér: Horejš.
Olomouc: Macík - Radek Látal, Beneš (71. Daněk), Poulolo, Zmrzlý (46. Šíp) - González, Breite, Sladký, Slaměna (46. Zifčák), Houska - Chytil (84. Štěrba). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: