Hlavní obsah

Boston - NY Islanders 3:0Produktivní noc českých hráčů. Pastrňák s Hertlem dali gól, Krejčí se Šimkem si připsali asistenci

Boston
Aktualizováno

V pátečních zápasech hokejové NHL se do statistik zapsala hned čtveřice českých hráčů. Boston dokázal porazit New York Islanders 3:0. Na výhře se brankou podílel David Pastrňák a asistenci poté přidal David Krejčí. V zápase Minnesoty se San Jose skóroval Tomáš Hertl, který dostal ideální přihrávku od Radima Šimka. To na výhru ale nestačilo a Sharks prohráli s Minnesotou 3:2.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Opory Bostonu David Pastrňák a Patrice Bergeron

Článek

Boston dokázal ovládnout utkání proti Islanders. Bruins vstřelili první branku na konci první třetiny. O gól do šatny se zasloužil právě David Pastrňák. Obránce Reilley svou přihrávkou našel před bránou nehlídaného českého útočníka. Jeho střela z první mířila nad lapačku bezmocného brankáře Sorokina.

Necelou minutu po zahájení druhé třetiny Bruins zvýšili na 2:0. O perfektní přihrávku  se postaral David Krejčí a připsal si asistenci. Před koncem zápasu padl třetí gól do prázdné brány a Boston tak zdolal New York Islanders 3:0.

"Myslím, že v posledních zápasech jsem nehrál špatně, ale bohužel mi to tam nepadalo. Bylo frustrující, že jsem se nemohl prosadit, ale každý den jsem se snažil a dřel, abych smůlu konečně protrhl," řekl Pastrňák.

Jeremy Swayman, který v brance Bruins dostal přednost před Danielem Vladařem, kryl 25 střel Islanders a vychytal první čisté konto v kariéře v NHL. "Nejdůležitější dnes byla výhra, moje nula byla jen třešnička na dortu. Jsem nadšený, že se mi povedlo neinkasovat, dlouho na to nezapomenu. Čisté konto ale nepatří pouze mně, bez výborného výkonu v defenzivě bych na něj nedosáhl," řekl po pátém startu v NHL dvaadvacetiletý brankář.

I přes více střel na branku San Jose podlehlo Minnesotě 2:3. Pár minut po začátku první třetiny se dokázal prosadit Tomáš Hertl, který svou brankou poslal Žraloky do vedení. Český útočník převzal puk od Radima Šimka, narazil si jej o postranní mantinel a rychlou střelou překonal brankáře Talbota.

Vedení Sharks však netrvalo moc dlouho, když v deváté minutě Minnesota vyrovnala. Následně ve druhé třetině nasázela další dvě branky, což ji poslalo do vedení. Na konečných 3:2 dokázali Sharks snížit až v polovině třetí třetiny.

Čtvrtou postupovou příčku si pohlídal Montreal v zápase s Calgary. Canadiens šli do vedení v polovině druhé třetiny, ale to nevydrželo, protože začátkem poslední třetiny Flames dokázali srovnat na 1:1. Pět minut před koncem utkání se znovu prosadil kanadský útočník Tyler Toffoli a zajistil tak výhru Montrealu nad Calgary 2:1.

Páté vítězství v řadě si připsali hráči Vegas, kteří vyhráli v Anaheimu pohodlně 4:0. Golden Knights zápasu dominovali, soupeři prakticky nic nedovolili a přestříleli Ducks málo vídaným rozdílem 51:16. Robin Lehner oslavil 300. zápas v NHL šestnáctým čistým kontem v kariéře.

Ze sestavy Vegas vinou nespecifikovaného zranění na poslední chvíli vypadl český útočník Tomáš Nosek. Podle slov trenéra Petera DeBoera by se mělo jednat o lehčí zranění.

Výsledky NHL:
Montreal - Calgary 2:1
Branky: 30. a 56. Toffoli – 47. E. Lindholm. Střely na branku: 20:29. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Armia, 2. Allen, 3. Toffoli (všichni Montreal)
Boston - NY Islanders 3:0
Branky: 20. Pastrňák, 21. Hall (Krejčí), 59. Lazar. Střely na branku: 28:25. Diváci: 2191 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Swayman, 2. Hall, 3. Reilly (všichni Boston).
Minnesota - San Jose 3:2
Branky: 10. Bonino, 23. Zuccarello, 24. Parise – 4. Hertl (R. Šimek), 54. E. Kane. Střely na branku: 18:22. Diváci: 3000 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Bonino, 2. Brodin, 3. Parise (všichni Minnesota).
Anaheim - Vegas 0:4
Branky: 21. W. Karlsson, 25. Stephenson, 40. N. Roy, 48. McNabb. Střely na branku: 16:51. Diváci: 1717 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Stephenson, 2. Tuch, 3. Pacioretty (všichni Vegas).
Utkání Colorado - Los Angeles bylo odloženo.

Reklama

Související témata: