Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:2 PPStav série 2:3Sparta žije, odvrátila druhý mečbol Liberce! Infarktovou bitvu rozhodla ve druhém prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Polášek 1 : 0
39. Vitásek 1 : 1
47. Birner 1 : 2
55. Horák 2 : 2
81. Řepík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty odvrátili i druhý mečbol Liberce na postup do finále play off extraligy a snížili stav série na 2:3 na zápasy. V tom nedělním pátém Pražané ještě necelých šest minut před koncem základní hrací doby prohrávali, Horák ale poslal zápas do prodloužení, v němž v 81. minutě rozhodl o vítězství domácích kapitán Řepík. Šestý duel je na programu v úterý na ledě Bílých Tygrů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Roman Horák ze Sparty pálí na branku libereckého Petra Kváči.

Článek

Sparta na svého soupeře vlétla ve velkém stylu a hostující gólman Kváča měl už po půl minuté hry na svém kontě tři úspěšné zákroky. Bílým Tygrům do tempa nepomohla ani brzká přesilovka a Pražané naopak krátce po jejím ubránění šli do vedení, když Kváču překonal dělovkou Polášek.

Liberec si v první třetině vypracoval největší příležitost paradoxně v oslabení. Unikající Jelínek ale musel zakončovat bekhendem a trefil jen připraveného brankáře Machovského.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Radost hokejistů Sparty po gólu v brance Liberce.

Po první změně stran byl blízko zvýšení vedení domácích Forman, jenže po kombinaci s Tomáškem minul odkrytou branku. Severočeši s přibývajícími minutami vyrovnali hru a předposlední minutě prostřední části hry Vitásek z vrcholku pravého kru svým prvním gólem v letošním play off srovnal. Machovský tak inkasoval po 98 minutách a 54 vteřinách.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hokejisté Liberce oslavují vyrovnávací branku na ledě Sparty.

Vrátit náskok Spartě mohl Spartě v přesilovce ve třetí třetině Sukeľ, Kváča ale výborným zákrokem svůj tým podržel. A naopak to ve 47. minutě byli Bílí Tygři, kteří šli poprvé v zápase do vedení. Knotovu střelu po ledě tečoval mezi Machovského betony Birner - 1:2.

Spartě se rychle krátil čas a konec sezony byl blízko. V 55. minutě ale po příhře Rouska usměrnil Horák puk mezi betony Kváči a šlo se do prodloužení. A protože od pátých duelů sérií už nedochází na nájezdy, muselo se hrát až do rozhodnutí. V 77. minutě měl na holi prodloužení série Sobotka, ztroskotal ale na Kváčovi.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský se otáčí za gólovou trefou libereckého Michala Birnera.

V 80. minutě fauloval Lenc a Sparta tak měla na přelomu prvního a druhého prodloužení k dispozici přesilovku. V 81. minutě vypálil Sobotka a sparťané už se radovali z gólu. Sudí ale rozpažili na znamení, že puk trefil tyčku. Akce tak pokračovala a Řepík tečí Košťálkovy dělovky už gól vstřelil, takže Sparta dál žije.

Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 v druhém prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Polášek (M. Forman, M. Jandus), 55. R. Horák (Rousek), 81. Řepík (Košťálek, R. Horák) - 39. Vitásek (Lenc, Birner), 47. Birner (Knot, Lenc). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 2:3.
Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina - Řepík, R. Horák, Rousek - M. Forman, Tomášek, Sobotka - Zikmund, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: