Hlavní obsah

Budějovice - Brno 0:2Zbrojovka po osmi kolech naplno bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Texl 0 : 1
85. Růsek (penalta) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna zvítězili ve 26. kole první ligy v Českých Budějovicích 2:0. Nováček naplno bodoval po osmi zápasech nejvyšší soutěže, naopak Dynamo protáhlo sérii bez výhry na osm kol. V 56. minutě otevřel skóre Jiří Texl, pět minut před koncem přidal pojistku střídající Antonín Růsek z penalty. Zbrojovka zůstává na sestupovém 16. místě, Jihočeši jsou v neúplné tabulce jedenáctí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Brna se radují z druhého gólu.

Článek

Budějovicím patřil první poločas, kdy byly lepší a vypracovaly si i nadějné příležitosti. Skórovat mohly hned v šesté minutě, jenže Novákův pokus po rohu Čoliče vykopl z brankové čáry brněnský kapitán Pernica.

O půl hodiny později Jihočeši opět zahrozili po rohu Čoliče, ale Alvir zamířil bez přípravy vedle tyče. A tři minuty před koncem první části měl další příležitost Novák. Akci opět zahájil centrem aktivní Čolič a českobudějovický obránce hlavou minul branku.

V úvodní části nevýrazní hosté byli po přestávce mnohem odvážnější. Vyplatilo se jim to, protože v 56. minutě se po rohu Pachlopníka uvolnil Štepanovský a po jeho přihrávce skóroval Texl. O tři minuty později mohlo Brno přidat druhý gól, ale Filovu střelu vyrazil brankář Drobný.

Moravané tak o první ligové výhře od konce ledna definitivně rozhodli v závěru. V pokutové území uklouznul domácí stoper Havel, přes něj upadl unikající Fila a Růsek z penalty v 85. minutě přidal druhý gól.

České Budějovice pokračují v neúspěšné domácí sérii s týmy ze spodku tabulky, na vlastním hřišti během posledních dvou měsíců podlehly Opavě, Mladé Boleslavi a dnes i Brnu. Dynamo doma Zbrojovku porazilo v jediném z posledních 10 prvoligových duelů.

Fotbalová liga - 26. kolo:
Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)
Branky: 56. Texl, 85. Růsek z pen. Rozhodčí: Pechanec - Hock, M. Novák - Denev (video). ŽK: Čolič (Č. Budějovice). Bez diváků.
Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov (62. Havel), P. Novák - Čavoš (82. Jánošík), Havelka - Brandner, Alvir (62. Mészáros), Mršič - Diop (69. Vais). Trenér: Horejš.
Brno: Berkovec - Bariš, Hlavica, Pernica, Moravec - Štepanovský (87. Gajič), Čermák, Texl (69. Růsek), Pachlopník (78. Sedlák), Fousek (46. Fila) - Hladík (77. Přichystal). Trenér: Dostálek.

Reklama