Hlavní obsah

West Ham - Leicester 3:2Souček s Coufalem asistovali u výhry Kladivářů, Vydrův gól znovu nezabránil prohře Burnley

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu zdolali v anglické lize Leicester 3:2 a po 31. kole jim patří nadále čtvrté místo v tabulce, které jako poslední zajišťuje účast v Lize mistrů. Čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček přispěli k výhře Kladivářů každý gólovou asistencí. Útočník Matěj Vydra skóroval v Premier League ve druhém utkání za sebou, Burnley ale stejně jako před týdnem prohrálo, když na domácím stadionu ztratilo vedení a Newcastlu podlehlo 1:2.

Foto: John Walton, Reuters

Vladimír Coufal a Jesse Lingard z West Hamu se radují...

Článek
Fotogalerie

Manchester United vyhrál po obratu na hřišti Tottenhamu 3:1 a náskok vedoucího městského rivala City snížil na 11 bodů. "Rudí ďáblové" navíc mají zápas k dobru. Domácí poslal ve 40. minutě do vedení Son Hung-min, ale hosté ve druhé půli díky Fredovi, Cavanimu a Greenwoodovi výsledek otočili. United neprohráli v lize třiadvacátý venkovní zápas po sobě, "Kohouti" zůstali sedmí.

Arsenal se na čtvrteční čtvrtfinálovou odvetu Evropské ligy se Slavií naladil výhrou 3:0 na hřišti posledního Sheffieldu United. Dva góly dal Lacazette, další branku přidal Martinelli. "Kanonýři" se posunuli na devátou příčku, naopak Sheffield je po čtvrté prohře za sebou velmi blízko sestupu.

Londýnský celek odehrál generálku na duel se Slavií v sestavě Leno - Chambers, Holding, Marí, Saka (69. Willian) - Partey, Xhaka - Pépé, Ceballos, Martinelli (83. Alnaní) - Lacazette (89. Nketiah).

Coufal nastartoval cestu k výhře

West Ham vstřelil první gól v 29. minutě. Coufal nacentroval na hranici vápna a Lingard střelou z první k tyči překonal gólmana Schmeichela. Anglický reprezentant, který v londýnském celku působí na hostování z Manchesteru United, se před koncem úvodního dějství prosadil podruhé. Po změně stran se po Součkově přihrávce trefil Bowen.

Zápas dvěma góly zdramatizoval Iheanacho, West Ham ale nakonec "Lišky" i podruhé v ligové sezoně porazil a na třetí tým tabulky ztrácí bod. "Kladiváři" si ve třetím kole po sobě vypracovali vedení 3:0, ale proti Arsenalu nakonec pouze remizovali a ve Wolverhamptonu vyhráli 3:2.

Foto: John Walton, Reuters

Jesse Lingard z West Hamu se raduje...

"Pokusím se s takovými výsledky skoncovat. Nemůžu dovolit, aby se tohle dělo. Musíme se zlepšit," řekl trenér West Hamu David Moyes pro klubovou televizi.

Vydra se mezi střelce zapsal v 18. minutě, kdy si před branku naběhl na Woodovu přihrávku a z hranice malého vápna překonal slovenského brankáře Dúbravku. "Straky" ale po změně stran brankami v 59. a 64. minutě otočily skóre. Nejprve se prosadil Murphy a po něm Saint-Maximin. Poté mohl vyrovnat Vydra, jenže zblízka minul.

Hosté vyhráli po sedmi kolech a vzdálili se na šest bodů první sestupové příčce. Burnley má jen o bod víc. "Je pozitivní, že jsem skóroval, ale kdybych mohl, vyměnil bych gól za tři body, protože jsou důležitější než moje statistiky," řekl Vydra pro klubový web Burnley.

"Do konce sezony zbývá šest týdnů. Musíme se soustředit na každý zápas a začít sbírat body. V posledních dvou utkáních jsme totiž ztratili šest bodů," uvedl osmadvacetiletý bývalý hráč Ostravy, Udine, Watfordu, West Bromwiche, Readingu nebo Derby.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Anglická fotbalová liga - 31. kolo
Burnley - Newcastle 1:2 (18. Vydra - 59. Murphy, 64. Saint-Maximin)
West Ham United - Leicester 3:2 (29. a 44. Lingard, 48. Bowen - 70. a 90.+1 Iheanacho)
Tottenham - Manchester United 1:3 (40. Son Hung-min - 57. Fred, 79. Cavani, 90.+6 Greenwood)
Sheffield United - Arsenal 0:3 (33. a 85. Lacazette, 72. Martinelli)

Reklama