Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 3:1Favorit rozhodl smrští po pauze

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Kubista 1 : 0
51. Jovovič 2 : 0
87. Považanec 3 : 0
90. Janetzký 3 : 1
Záznam online reportáže

Zelenobílí na Zlín umí. Fotbalisté Jablonce porazili tým z Valašska ve 26. kole Fortuna ligy doma 3:1 a prodloužili sérii neporazitelnosti s ševci už na čtrnáct zápasů. Hosté doplatili na mizerný vstup do druhého poločasu, kdy během tří minut inkasovali dva slepené góly. Jablonečtí minimálně do večera poskočili zpět na třetí místo před Slovácko a Plzni odskočili po její remíze v Karviné už na rozdíl osmi bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Vraštil ze Zlína a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Článek

Zlínští odjeli ze Střelnice s nulou bodů posedmé v řadě, přestože v prvním poločase byli lepším týmem a měli blíž k otevření skóre, když si vypracovali tři nebezpečné příležitosti.

První měl po deseti minutách Potočný, který svou silnou levačkou vystřelil zpoza vápna a Hanuš jeho bombu musel vyrážet. V 19. minutě zase pálil Janetzký a jen těsně minul protilehlou tyč. A třetí šance Zlína o tři minuty později už byla tutová. Janetzký zleva ideálně nacentroval do šestnáctky, kde Janošek ze sedmi metrů mířil hlavou k protilehlé tyči, ale minul.

Domácí tolik nebezpeční v úvodní části nebyli. Jako by se na nich podepsalo středeční vyřazení z domácího poháru na hřišti Sparty. Jejich počínání ve finální fázi symbolizoval po čtvrt hodině hry Kratochvíl, který v dobré příležitosti napálil jen Doležala. S dalšími střelami domácích gólman Dostál příliš práce neměl.

Na začátku druhého poločasu si to však Jablonečtí vynahradili. Druhou půli začali famózně a během úvodních šesti minut překlopili zápas na svou stranu. Nejprve ve 48. minut po rohovém kopu neuhlídal Procházka Kubistu a jablonecký stoper hlavičkou s pomocí tyče otevřel skóre. A o tři minuty později Pilař poslal míč zpětnou přihrávkou do vápna, kde s k míči dostal v prostoru penaltové značky nikým nehlídaný Jovovič přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Opaření hosté mohli vzápětí inkasovat i potřetí, proti Schranzovi však Dostál uspěl. V 87. minutě pak domácí pečetil po nedůrazu hostů v obraně na 3:0 Považanec. V poslední minutě nastaveném času už jen snížil na 1:3 Janetzký.

Fotbalová liga - 26. kolo:
FK Jablonec - Fastav Zlín 3:1 (0:0)
Branky: 48. Kubista, 51. Jovovič, 87. Považanec - 90.+2 Janetzký. Rozhodčí: Machálek - Dohnálek, Flimmel - Julínek (video). ŽK: Procházka, Janošek (oba Zlín). Bez diváků.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek (84. Podaný), Kubista, Zelený, Krob - Pilař (75. Pleštil), Považanec, Kratochvíl (81. R. Hrubý), Jovovič - Schranz (75. Hübschman) - Doležal. Trenér: Rada.
Zlín: Dostál - Fantiš, Simerský, Buchta, Procházka (67. Cedidla) - Vraštil, Janetzký, Janošek (73. Martínez) - Dramé, Poznar, Potočný (67. Jawo). Trenér: Páník.

Reklama