Hlavní obsah

Dinamo Záhřeb - Villarreal 0:1Villarreal v úvodním čtvrtfinále EL vyhrál v Záhřebu, slaví i Manchester United

Aktualizováno

Fotbalisté Villarrealu v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy v Záhřebu porazili Dinamo 1:0 a mají blíže k postupu do semifinále, kde můžou narazit na Arsenal, nebo pražskou Slavii. Jejich úvodní souboj v Londýně skončil remízou 1:1. Venku se dařilo i dalším týmům. Manchester United vyhrál v Granadě 2:0 a AS Řím v Amsterdamu zdolal Ajax po obratu 2:1. Odvety se hrají příští týden.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Fotbalisté Villarrealu se radují z branky

Článek

Dinamo ve 26. minutě jako první dostalo míč do branky, ale hlavička Oršiče neplatila kvůli ofsajdu Atiemwena. Regulérní gól těsně před pauzou vstřelil Villarreal. Théophile-Catherine zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Moreno. Další slibné šance hosté ve druhém poločase neproměnili.

United v Granadě po půlhodině hry otevřeli skóre díky Rashfordovi, který si naběhl na nákop Lindelöfa a připsal si jubilejní 20. soutěžní trefu v sezoně. Rudí ďáblové zužitkovali hned první střelu na branku. Krátce před pauzou domácí Herrera trefil tyčku. V poslední minutě přidal pojistku anglického favorita Fernandes proměněnou penaltou.

Foto: Fermin Rodriguez, ČTK/AP

Antonio Puertas z Granady v souboji s Aarone Wan-Bissakou z Manchesteru United

Ajax poslal do vedení ve 39. minutě Klaassen po spolupráci s Tadičem. Srbský kapitán ale na začátku druhé půle zahodil penaltu, přitom předchozích 17 soutěžních pokutových kopů za amsterodamský tým proměnil.

AS Řím srovnal v 57. minutě zásluhou Pellegriniho přímého kopu a tři minuty před koncem dokonal obrat Ibaňez.

Úvodní zápasy čtvrtfinále Evropské ligy:
Dinamo Záhřeb - Villarreal 0:1 (0:1)
Branka: 44. Moreno z pen.
Ajax Amsterdam - AS Řím 1:2 (1:0)
Branky: 39. Klaassen - 57. Pellegrini, 87. Ibaňez
Granada - Manchester United 0:2 (0:1)
Branky: 31. Rashford, 90. Fernandes z pen.
Zápas Slavie s Arsenalem najdete zde >>>

Reklama

Související témata: