Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Omsk 3:4 PPStav série 1:3Sekáč pomohl stým gólem v KHL k obratu Omsku v Jekatěrinburgu

Aktualizováno

Český útočník Jiří Sekáč přispěl svým jubilejním 100. gólem v Kontinentální hokejové lize k obratu Omsku na ledě Jekatěrinburgu ve čtvrtém utkání osmifinálové série. Avangard díky brance Ilji Kovalčuka z druhého prodloužení vyhrál 4:3 a vede už 3:1 na zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Avtomobilist s brankářem Jakubem Kovářem měl přitom srovnání v sérii na dosah. Ještě v 57. minutě vedl 3:1, v čase 56:48 ale snížil v přesilovce Reid Boucher a o necelou minutu později poslal v další přesilové hře zápas do prodloužení střelou zblízka po rychlé kombinaci Sekáč. Český útočník se v letošním play off trefil poprvé.

Hosté dokonali obrat v druhé nastavené dvacetiminutovce, v 89. minutě svým druhým gólem v zápase překonal bezmocného Kováře po ideální přihrávce Sergeje Tolčinského kanonýr Kovalčuk. Český gólman měl 55 zákroků, jeho protějšek Igor Bobkov 33. Omsk může slavit postup ve středu na domácím ledě.

Ve stejné situaci jako Avangard je po dnešku Dynamo Moskva, které i zásluhou Dmitrije Jaškina ve čtvrtém osmifinále vyhrálo 5:2 v Čerepovci. Nejlepší střelec základní části jistil třetí vítězství Dynama v 59. minutě gólem na 4:2 do prázdné branky při domácí power play, poté se ještě trefil Magnus Pääjärvi Svensson. Hattrick v dresu vítězů zaznamenal Andrej Sergejev. Jaškin v bojích o Gagarinův pohár skóroval podruhé.

Vyřazení odvrátilo Dinamo Minsk, jež dokázalo poprvé v play off porazit Petrohrad a díky vítězství 2:1 snížilo na 1:3 na zápasy. Dominik Furch měl v brance běloruského celku 23 zákroků. Série pokračuje ve středu v Petrohradu.

Osmifinále play off KHL:
Východní konference, 4. zápasy:
Barys Nur-Sultan - Magnitogorsk 4:2 (stav série 2:2)
Jekatěrinburg - Omsk 3:4 v druhém prodl. (za hosty Sekáč 1+0, stav série 1:3).
Západní konference - 4. zápasy:
Čerepovec - Dynamo Moskva 2:5 (za hosty Jaškin 1+0, stav série 1:3);
Dinamo Minsk - Petrohrad 2:1 (stav série 1:3).

Reklama