Hlavní obsah

Juventus - Lazio Řím 3:1Morata zařídil Staré dámě vítězný obrat

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín otočili domácí zápas 26. kola italské ligy s Laziem Řím a vyhráli 3:1. Dvěma góly a asistencí obrat zařídil útočník Álvaro Morata. Juventus nastoupil v základní sestavě bez Cristiana Ronalda, přesto se přiblížil na jediný bod druhému AC Milán. Rossoneri mohou znovu odskočit v neděli, kdy je čeká duel na hřišti Hellasu Verona, pak bude mít ale Juventus znovu zápas k dobru.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Alvaro Morata z Juventusu se raduje.

Článek

První gól dali Římané, poté co se ve 14. minutě prosadil Joaquín Correa. Ještě do koncem první půle ale Morata posunul míč Adrienu Rabiotovi do pokutového území a francouzský záložník vystřelil pod břevno. Po změně stran už to byl sám Morata, kdo zakončoval útoky Juventusu. Nejprve se v 57. minutě prosadil z rychlého protiútoku a po chvíli potvrdil výhru proměněnou penaltou.

Moratu pak na závěrečných 20 minut vystřídal Ronaldo, hvězdný Portugalec ale sérii tří zápasů, ve kterých pokaždé skóroval a celkem dal čtyři branky, nestihl prodloužit.

Juventus v lize zvítězil dvakrát po sobě poprvé od přelomu ledna a února. Lazio v poslední době ztrácí, tři z posledních čtyř ligových duelů prohrálo a patří mu sedmé místo.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Spezia - Benevento 1:1 (71. Verdi - 24. Gaich)
Udine - Sassuolo 2:0 (42. Llorente, 90.+2 Pereyra)
Juventus Turín - Lazio Řím 3:1 (57. a 60. z pen. Morata, 39. Rabiot - 14. Correa)

Reklama