Hlavní obsah

Č. Budějovice - Olomouc 1:2Olomouc vyhrála nad nováčkem i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Karabáček 1 : 0
37. Kolouch 1 : 1
50. Dujsík 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 48. kole extraligy České Budějovice 2:1 a čtyři kola před koncem základní části si zajistili postup do předkola play off. Hanáci přehráli Motor i počtvrté v sezoně, utkání rozhodl v 50. minutě v přesilové hře Tomáš Dujsík. Jihočeši prohráli doma poosmé za sebou.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Úvodní vhazování, zleva Lukáš Nahodil z Olomouce, hlavní rozhodčí Petr Lacina a Matěj Toman z Motoru.

Článek
Fotogalerie

Aktivněji začali hosté, především formace vedená Nahodilem nepříjemně "zatápěla" před budějovickým brankovištěm. Velkou šanci měl Strapáč, který pronikl do pásma Motoru z pravé strany, ale gólman Strmeň byl na místě.

Ke střelbě na protější straně zavelel kapitán Vydarený, další pokusy zaznamenali Jihočeši ve své první přesilovce. Ve 12. minutě nabruslil před olomouckou branku Přikryl, jenom však prodloužil čekání na svoji první trefu v sezoně. Také hostující Olesz se marně pokoušel otevřít skóre.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Českobudějovický brankář Jan Strmeň.

Ve druhé třetině se domácí velmi účinně bránili ve třech po sobě jdoucích oslabeních a hned poté se vrhli do útoku. Střely Holce a Karabáčka se ještě neujaly, ale ve 32. minutě otevřeli Jihočeši skóre v početní výhodě. Střelu Slováčka od modré čáry zblízka úspěšně tečoval Karabáček.

Vyrovnat mohl Káňa, Slováček však jeho samostatnou akci stihl přerušit ještě před zákrokem Strmeně. Hosté přesto brzy vyrovnali. Na střelu Ondruška od modré čáry nejlépe zareagoval Kolouch a zblízka poslal kotouč za záda brankáře Motoru.

Do třetí části vstoupili hodně svižně Jihočeši a zaměstnávali olomouckého brankáře Lukáše, který však odolal střeleckým pokusům i nájezdu Martina Nováka. Následně domácí nevyužili přesilovku, naopak v závěru oslabení nebezpečně zahrozil Kolouch.

Ve 49. minutě zbytečně fauloval Beránek a hosté početní výhodu využili ke vstřelení rozhodující branky. Druhý gól v sezoně si připsal obránce Dujsík. V závěru domácí při vyloučení Švrčka odvolali brankáře, vytvořili si tlak, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Blízko k druhému gólu měl Voženílek.

48. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Karabáček (Slováček, Holec) - 37. Kolouch (Ondrušek, Olesz), 50. Dujsík (Ondrušek, Káňa). Rozhodčí: Lacina, Horák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Bez diváků
České Budějovice: Strmeň - Plášil, Vydarený, Štencel, Slováček, Kubíček, Lytvynov - Z. Doležal, Toman, M. Novák - Holec, D. Voženílek, Jonák - Gilbert, R. Přikryl, M. Beránek - Alderson, P. Novák, Karabáček. Trenér: Prospal.
Olomouc: Lukáš - A. Rutar, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík - Tomeček, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, Strapáč - Kunc, Handl, Bambula - Káňa, J. Knotek, Ostřížek, od 41. navíc Burian. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice