Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 2:0Plzeň vyhrála západočeské derby, Frodl vychytal nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Malát 1 : 0
35. Suchý 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 7. kola extraligy Karlovy Vary 2:0 a zvítězili potřetí za sebou. Třetí západočeské derby v sezoně ovládli díky brankám Sebastiána Maláta a Filipa Suchého. Gólman Indiánů Dominik Frodl vychytal první nulu v sezoně. Hosté nezužitkovali žádnou z přesilových her a nebodovali již počtvrté v řadě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Plzně se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Záhy mohl otevřít skóre Flek, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale plzeňský gólman Frodl zastavil. Poté se osmělili také domácí, přestože je v první třetině brzdila nedisciplinovanost. Hosté ale promarnili tři přesilové hry a v 11. minutě udeřili z rychlého brejku Indiáni - Kracík ideální přihrávkou připravil premiérový gól v nejvyšší soutěži Malátovi.

Další šanci Suchého zlikvidoval gólman Karlových Varů Habal. Ve 14. minutě se zaskvěl i Frodl, který pravým betonem vytlačil do levé tyče bekhendové zakončení Hladonika, jenž se před branku protáhl z levé strany.

Na začátku prostřední části Flek nepřekonal forhendovým blafákem samostatný únik a za chvíli na druhé straně ve stejné situaci neuspěl také Lang. Ve 26. minutě při přečíslení dva na jednoho po přesné přihrávce Kohouta nepřehodil Koblasa levý Frodlův beton.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

V polovině utkání se Koblasa objevil v další gólové šanci, tentokrát neskóroval nekrytý z mezikruží. Poté pykal na trestné lavici explzeňský Pulpán a domácí udeřili během své první početní výhody, když po Gulašově vybídnutí zvýšil Suchý ranou bez přípravy z pravého kruhu na 2:0.

Hosté se snažili ve třetí třetině o kontaktní gól, ale nevycházela jim hra v početních výhodách. Paradoxně největší příležitost si připravil Černoch v oslabení ve 45. minutě. Domácí mohli rozhodnout z několika brejků vedených aktivním Gulašem, Čerešňák však pět minut před sirénou na brankovišti Habala nepřekonal. Při hře bez brankáře v dobré pozici Beránek neprostřelil Frodla a Kracík trefil prázdnou branku po vypršení času.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Malát (Kracík, Stach), 35. F. Suchý (Gulaš, Jiříček). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Jiříček, L. Kaňák, Vráblík - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, F. Suchý, Stach - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Rob. Trenér: Čihák.
Karlovy Vary: Habal - M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, L. Zábranský ml., D. Mikyska - Flek, Hladonik, T. Mikúš - O. Beránek, Skuhravý, Vondráček - Kohout, Černoch, Koblasa - M. Zabloudil, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec