Hlavní obsah

Č. Budějovice - Litvínov 3:4Nováček z Českých Budějovic doma selhal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Zdráhal 0 : 1
30. Slováček 1 : 1
32. Balinskis 1 : 2
37. Novák 2 : 2
43. Pospíšil 2 : 3
47. Hübl 2 : 4
59. Forman 3 : 4
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 38. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 4:3 a posunuli se na 11. místo tabulky. Motor, který prohrál počtvrté za sebou, je i nadále poslední.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Zleva Lukáš Žejdl z Litvínova a brankář Českých Budějovic Jan Strmeň.

Článek
Fotogalerie

Kouč domácích Prospal po předešlých nezdarech výrazně pozměnil sestavu. Chyběli v ní zranění Venkrbec a Christov, kterým skončila sezona, i Prokeš, který zamířil do první ligy. Poprvé naopak nastoupil Alderson, jenž přišel z Mladé Boleslavi.

Zřejmě i díky změnám se Jihočeši dlouho hledali a k významnějším příležitostem se dopracovali až na konci první třetiny. Větší důraz v útoku vykazovali Severočeši, kteří mohli otevřít skóre již v 6. minutě, kdy se ocitl před Strmeněm osamocený Žejdl. Neuspěl však stejně jako později Helt, Jarůšek nebo Hübl.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Trenér Českých Budějovic Václav Prospal.

Také ve druhé části byli nebezpečnější hosté. Neujala se však střela Lukeše z mezikruží, gólem neskončil ani závar Hüblovy formace. Teprve ve 27. minutě se dostali Zdráhal s Jarůškem do přečíslení dva na jednoho a Zdráhal otevřel skóre.

Domácí však rychle odpověděli, o tři minuty později vyrovnal střelou od modré čáry Slováček. Ve 32. minutě ale hosté opět vedli, zasloužil se o to lotyšský obránce Balinskis, který poslal kotouč po ledě od modré čáry k pravé tyčce. Druhé vyrovnání zařídil Martin Novák, jenž dobruslil k odraženému puku a bez přípravy překonal Godlu.

Vedení Litvínovu vrátil v úvodu třetí části Pospíšil, jenž prostřelil Strmeně po rychlého protiútoku, který založil Hübl. Litvínovský kapitán poté ve 45. minutě pojistil vedení trefou z pravého kruhu při vyloučení obránce Štencela.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla.

Domácí ale nerezignovali a snažili se vrátit do utkání. Plášil ale zamířil pouze do horní tyčky a ve vyložené šanci neuspěl Voženílek. Hosté reagovali oddechovým časem. Potom Jihočeši nevyužili přesilovku a více než dvě minuty před sirénou zkusili power play, v níž tečí kontroval Forman. Host ze Sparty byl následně vyloučen a zkomplikoval Motoru snahu o vyrovnání. Přesto k němu byli domácí blízko, Slováček ale v oslabení nastřelil tyčku.

38. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Verva Litvínov 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 30. Slováček (R. Přikryl, M. Novák), 37. M. Novák (R. Přikryl), 59. Forman (Doležal, Kubíček) - 27. P. Zdráhal (Jarůšek, M. Hanzl), 32. Balinskis (M. Látal, Petružálek), 43. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. V. Hübl (Pospíšil). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Bez diváků.
České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel - Alderson, R. Přikryl, M. Novák - Z. Doležal, D. Voženílek, Forman - P. Novák, Toman, M. Beránek - Holec, Jonák, Karabáček, od 27. navíc G. Ville. Trenér: Prospal.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: