Hlavní obsah

Opava - Sparta 0:3Sázka na letadlo má tříbodový efekt, Juliš se znovu trefil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Juliš 0 : 1
73. Čvančara (vlastní) 0 : 2
90. Plavšič 0 : 3
Záznam online reportáže

Opava

Vítězství už pro ně bylo nutností, proto vsadili na letadlo. A vyplatilo se. Fotbalisté pražské Sparty v dohrávce 13. kola Fortuna ligy zvítězili na půdě poslední Opavy 3:0 a bodově se dotáhli na druhý Jablonec. Slezané sice byli po většinu zápasu aktivnějším týmem, černou sérii ovšem nezlomili. Sparta porazila Opavu v lize dvanáctkrát za sebou a v posledních šesti vzájemných utkáních neinkasovala. Opavě kvůli koronaviru chyběl trenér Radoslav Kováč, dlouholetý sparťan.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Patrik Hellebrand z Opavy a Michal Sáček ze Sparty.

Článek

Sedli na letadlo, v poledne přistáli v Ostravě a odtud se přemístili do dějiště dohrávaného utkání. Těsně před zápasem nicméně Pražané museli řešit další problém. Do sestavy se měl vrátit reprezentant Čelůstka, figuroval už v zápise, ale během rozcvičky se ještě necítil stoprocentně fit. Na poslední chvíli ho tak v základu nahradil Plechatý a mezi náhradníky se posunul Lischka.

Start mel ovšem favorit raketový. Okamžitě se projevilo, jak moc je těžké uhlídat Juliše, když má v útoku schopného parťáka. Již ve 3. minutě navrátilec do sestavy Karlsson přesně odcentroval a nejlepší ligový střelec si pohotovou patičkou zády k bráně připsal 11. gól v sezoně.

Slezané se nesesypali, Hellebrand se dostal do slušné šance a Holík měl dokonce na hlavě vyrovnání. Sparta ustoupila od své aktivity, nechala hrát domácí. A outsider ji zlobil. Didiba až na hranici šestnáctky narazil na Plechatého, domácí měli několik dalších nadějných akcí.

Pražané si zahrávali také po přestávce. Střídající Kania připravil šanci Čvančarovi, zatímco hosté spoléhali jen na rychlé Karlssonovy brejky. Sáčkova tečovaná střela zdálky byla čestnou výjimkou. Spartě se nedařilo usadit na delší čas před šestnáctkou soupeře.

Ke zvýšení náskoku jí pomohla až standardka. Po Dočkalově rohu v 73. minutě vzbudil rozruch před brankou Hancko a útočník Čvančara, který na podzim v dresu Jablonce skóroval na Letné, poslal míč do vlastní sítě.

Sáček s Vindheimem pak v poslední minutě připravili třetí gól pro Plavšiče.

Fotbalová liga - 13. kolo:
SFC Opava - Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 3. Juliš. 73. vlastní Čvančara, 90. Plavšič. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Dohnálek - Zelinka (video). ŽK: Helešic, Březina, Hellebrand - Vitík. Bez diváků.
Opava: Fendrich - Březina, Didiba, Žídek - Mondek (87. Hrabina), Nešický, Tiéhi, Hellebrand, Helešic (46. Kania) - Holík (84. Dedič), Čvančara (84. Juřena). Trenér: Skácel.
Sparta: Nita - Vitík, Plechatý, Hancko - Vindheim, Sáček, Karabec (46. Pavelka), Dočkal (78. Souček), Hanousek - Juliš (78. Kozák), Karlsson (64. Plavšič). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: