Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 1:2Slovácko vyhrálo souboj o čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Kliment (penalta) 0 : 1
61. Navrátil 0 : 2
90. Potočný 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v dohrávce 8. kola první ligy v přímém souboji o čtvrté místo v tabulce v Ostravě 2:1. Hosté měli více ze hry a po gólech Janů Klimenta a Navrátila si vypracovali dvoubrankový náskok, který v nastavení už jen snížil střídající Roman Potočný. Baník nebodoval po sedmi kolech a zůstal pátý. Slovácko vyhrálo v lize počtvrté za sebou a upevnilo se čtvrtou příčku. Zápas byl na podzim odložen kvůli koronaviru v ostravském týmu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Patrizio Stronati z Ostravy, Patrik Šimko ze Slovácka, překonaný brankář Vít Nemrava ze Slovácka, Jan Kalabiška ze Slovácka a Jakub Pokorný z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Domácí tým zažil teplotní skok, od nedělního zápasu se Spartou se v Ostravě oteplilo o 20 stupňů. Změkl terén a v prvním poločase se na něm odehrálo pramálo zajímavého. Boj mezi vápny 20 minut nepřinesl prakticky nic. Pak si to odvážně středem hřiště namířil k domácí bráně Kubala, prošel přes Pokorného, ale před Laštůvkou mu zakončení překazil Ndefe, který se po příchodu z Karviné dostal poprvé do základní sestavy Baníku.

Slovácko bylo v první půli mírně aktivnější a ve 28. minutě mělo dosud největší šanci. Do Navrátilova sklepnutí se z voleje opřel Sadílek, jehož ránu ještě před bránou ve skluzu tečoval Pokorný. Ale Laštůvka prokázal znamenitý reflex a ránu mířící pod břevno vyrazil.

Ostrava se neprobrala ani po návratu z kabiny a soupeř její laxní výkon plný nepřesností potrestal v 53. minutě. Po faulu na Hofmanna proměnil s přehledem penaltu Kliment.

Domácí trenér Kozel záhy reagoval hned trojitým střídáním, z letargie to ale jeho celek neprobralo. Po hodině hry naopak přišel druhý inkasovaný gól. Laštůvka ještě vyrazil dělovku Kubaly z velkého vápna, ale na tvrdou dorážku Navrátila už nedosáhl.

Ostrava si za celé utkání vytvořila jen minimum nebezpečného. Stronati po standardní situaci v 73. minutě sice parádními nůžkami přes hlavu skóroval, ale rozhodčí odhalili ofsajd a gól neplatil.

Baník dohrál zápas v křeči a vůbec nic na tom nezměnila ani trefa střídajícího Potočného, který v úvodní minutě nastavení skóroval z první střely Ostravy na hostující branku. Více už domácí v šestiminutovém nastavení nestihli.

8. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:2 (0:0)
Branky: 90.+1 Potočný - 53. Kliment z pen., 61. Navrátil. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Horák - Cieslar (video). ŽK: Jánoš, Tetour, Pokorný, Fleišman - Havlík, Hofmann, Kalabiška. Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe (56. Fillo), Pokorný, Stronati, Fleišman - De Azevedo (72. Mena), Jánoš, Tetour, Kaloč (56. Kuzmanovič), Holzer (66. Buchta) - Zajíc (56. Potočný). Trenér: Kozel.
Slovácko: Nemrava - Šimko, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Kubala (67. Kohút), Havlík, Jurečka (89. Srubek), Sadílek, Navrátil (89. Rezek) - Kliment (76. Reinberk). Trenér: Svědík.

Reklama