Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:0Plzeň neuspěla počtvrté za sebou, zlínský mladík zavřel bránu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Řezníček 1 : 0
18. Kubiš 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v utkání 37. kola extraligy Plzeň 2:0. Berani uspěli po dvou vystoupeních bez zisku a vzdálili se posledním Českým Budějovicím na osm bodů, hostující Západočeši prohráli počtvrté za sebou. Během této série získali jediný bod. Góly dali už v první třetině Dalibor Řezníček a Pavel Kubiš, čisté konto vychytal díky 32 zásahům mladý 21letý gólman Daniel Huf.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ani vyhlášený kanonýr Milan Gulaš z Plzně na brankáře Zlína Daniela Hufa nevyzrál.

Článek

Zlín nejenže se bodově topí daleko od dvanácté příčky zaručující předkolo play off, trenéru Svobodovi navíc opět dělá vrásky početná marodka. Vedle útočníků Šlahaře, Hermana, Fořta a na delší dobu zraněného tahouna Honejska chyběl proti Plzni také gólman Kašík. Indiánům zase nadále schází Mertl, Kantner a Musil.

Úvod duelu vyšel velmi dobře hostům, ti na první čtyři minuty zatlačili Berany v jejich obranné třetině, vedení si však nevynutili, a navíc sami dostali Zlín do hry. Po zbytečných faulech Langa a Eberleho domácí hráli chvíli i přesilovku pět na tři, skóre nakonec v sedmé minutě otevřeli při klasické početní výhodě. Ránou z první rozvlnil síť Řezníček.

Plzeň byla nadále aktivní, v přesilovce se snažili vyrovnat Gulaš se Stříteským, udeřili ale zase Zlínští. Dnes velmi dobře hrající Vopelka založil akci z vlastní modré čáry, obešel obranu soupeře a předložil puk na hůl Kubiše, jenž už neměl těžkou práci - čas 17:01 a stav 2:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Ferenc ze Zlína a Petr Straka z Plzně.

V prostředním dějství byli hosté v několika šancích, z otočky pálil Pour jen do Hufa, Kracík zase z bezprostřední blízkosti jen do jeho lapačky. Podobně dopadl i Suchý. V početní výhodě cinklo Kaňákovo nahození o boční konstrukci. Za Berany kontroval akcí Okál, který dostal puk před Frodla, při zakončení však zatáhl za záchrannou brzdu Stach.

Ani ve třetí části se hosté nemohli prokousat přes silnou defenzivu Beranů do nějaké tutové šance. Paradoxně nejvíc vynikla akce Eberleho v oslabení, jeho pokus ale Huf vykryl. Snížit se nepovedlo ani Pourovi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl a Zdeněk Okál ze Zlína.

Indiánům chyběla branka k tomu, aby klidnou obranu soupeře dostali pod tlak. Naopak sedm minut před sirénou mohl rozhodnout Fryšara, pobídku Svobody ale napálil jen do Frodla. Oživit šance Plzně na drama mohl v 56. minutě Straka, zblízka ale nedokázal přehodit Hufův beton.

Zlínští nakonec svůj náskok z první třetiny uhájili a po výhře 2:0 oslavili plný bodový zisk po šesti předchozích duelech.

37. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Řezníček (Köhler, Kubiš), 18. Kubiš (Vopelka). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Bez diváků.
Zlín: Huf - Řezníček, Žižka, Suhrada, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Gazda - Kubiš, Köhler, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Dobiáš, Karafiát, Dufek - Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík, od 21. navíc Kvasnička - Gulaš, Kracík, M. Lang - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, F. Suchý, Malát - F. Přikryl, Stach, Rob. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: