Hlavní obsah

Liverpool - Manchester Utd. 0:0V souboji o první místo mezi Liverpoolem a United gól nepadl

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United uhráli na hřišti mistrovského Liverpoolu bezbrankovou remízu a udrželi před obhájci titulu první místo v anglické lize. Mezi oběma celky je nadále tříbodový rozdíl. Na druhou příčku se posunul Manchester City, který doma deklasoval 4:0 Crystal Palace. Tottenham zvítězil na hřišti Sheffieldu 3:1, venku naplno bodoval po čtyřech zápasech a patří mu páté místo.

Foto: Paul Ellis, Reuters

Aaron Wan-Bissaka (vpravo) z Manchesteru United se snaží zastavit Sadia Maného z Liverpoolu.

Článek

Šlágr 19. kola na stadionu Anfield skončil potřetí z pěti posledních vzájemných zápasů bez branek. Domácí "Reds" soupeře sice přestříleli v poměru 18:8 a měli výraznou převahu v držení míče, v závěru je ale musel při šancích Bruna Fernandese a Paula Pobgy podržet skvělými zákroky gólman Alisson.

Liverpool neprohrál s velkým rivalem popáté v řadě, zároveň ale už čtyři zápasy čeká na ligovou výhru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Thiago Alcantará z Liverpoolu a Paul Pogba z Manchesteru United po zápase.

Překvapivým hrdinou utkání Manchester City - Crystal Palace byl domácí stoper John Stones, který dal ve 171. ligovém utkání teprve druhý a pak i třetí gól v Premier League. Anglický reprezentant se dvakrát prosadil ze situace po rohovém kopu. Na první trefu mu přihrál Kevin De Bruyne, pro něhož to byla stá asistence za klub.

Foto: Peter Powell, Reuters

Obránce Manchesteru City John Stones slaví svůj gól proti Crystal Palace.

"Citizens" vyhráli osmé soutěžní utkání v řadě a stylově oslavili pondělní padesáté narozeniny trenéra Pepa Guardioly. Na městského rivala United ztrácejí dva body, navíc mají zápas k dobru. Crystal Palace je na 13. pozici.

Tottenham získal už v první půli dvougólový náskok, prosadili se hlavou Serge Aurier a technickou střelou Harry Kane. Kapitán londýnského celku dal 12. gól v sezoně a na druhém místě tabulky kanonýrů Premier League se dotáhl na spoluhráče Son Hung-mina. Po pauze zdramatizoval utkání David McGoldrick, o tři minuty později ale uklidnil favorita chytrým lobem Tanguy Ndombélé.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Tanguy Ndombélé z Tottenhamu oslavuje svůj gól proti Sheffieldu United.

Tottenham zvítězil na hřišti Sheffieldu United po sedmi zápasech a poprvé od roku 1975. "Blades" nenavázali na první ligovou výhru z minulého kola a uzavírají tabulku. Doma inkasovali v deseti zápasech 15 branek, což je stejně jako za celou minulou sezonu.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Sheffield United - Tottenham 1:3 (59. McGoldrick - 5. Aurier, 40. Kane, 62. Ndombélé)
Liverpool - Manchester United 0:0
Manchester City - Crystal Palace 4:0 (26. a 68. Stones, 56. Gündogan, 88. Sterling)

Reklama

Související témata: