Hlavní obsah

Brémy - Augsburg 2:0Gebre Selassieho gól v závěru nasměroval Brémy k výhře

Aktualizováno

Český obránce Theodor Gebre Selassie se poprvé v sezoně německé fotbalové ligy zapsal mezi střelce a byl strůjcem vítězství Brém 2:0 nad Augsburgem. Čisté konto vychytal v utkání 16. kola Jiří Pavlenka. Lipsko nevyužilo možnost předskočit vedoucí Bayern Mnichov, na hřišti Wolfsburgu pouze remizovalo 2:2. Bodem musel vzít zavděk po výsledku 1:1 také Dortmund, který doma překvapivě nedokázal porazit sestupem ohroženou Mohuč.

Foto: Hartmann Ronny, ČTK

Fotbalista Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie uprostřed slaví gól (ilustrační foto)

Článek

Gebre Selassie zlomil v závěru bezbrankový stav. V 84. minutě si naběhl do vápna na vysoký centr a akrobaticky ze vzduchu poslal míč k přední tyči. Tři body Werderu za první bundesligovou výhru v novém roce po chvíli potvrdil Felix Agu. Tomáš Koubek a Marek Suchý na straně Augsburgu zůstali nevyužitými náhradníky.

Lipsko otevřelo skóre zápasu už po pěti minutách, trefil se Nordi Mukiele. Domácí stihli ještě do poločasu skóre otočit, prosadili se dva jejich nejlepší střelci v aktuálním ligovém ročníku - Wout Weghorst skóroval pojedenácté, Renato Steffen potřetí. Dělbu bodů zařídil po přestávce Willi Orban.

Dortmund zatlačil soupeře již od úvodu, branka Erlinga Haalanda ze druhé minuty ale nebyla kvůli ofsajdu uznána. První gólovou oslavu si tak užili hráči Mohuče, v 57. minutě jim dal vedení prvním gólem v sezoně Levin Öztunali. Borussia se vzmohla k vyrovnání v 73. minutě a o chvíli později měla k dispozici penaltu, kapitán Marco Reus ale netrefil bránu.

Celý zápas odehrál v dresu Herthy Berlín záložník Vladimír Darida. Při bezbrankovém duelu na hřišti Kolína nad Rýnem dostal žlutou kartu.

Ztráty Wolfsburgu mohl využít Mönchengladbach, ale na hřišti Stuttgartu remizoval 2:2. První trefu obstaral kapitán hostů Lars Stindl z penalty, který se v sezoně trefil podeváté. Vyrovnání zařídil v 58. minutě Nicolás González a byl to gól jubilejní - Stuttgart se v bundeslize jako pátý tým dostal na metu 3000 vstřelených branek. Po chvíli se hosté znovu ujali vedení, výhru jim však sebrala penalta v šesté minutě nastaveného času, kterou proměnil nejlepší střelec domácích, devítigólový Silas Wamangituka.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Brémy - Augsburg 2:0 (84. Gebre Selassie, 87. Agu)
Dortmund - Mohuč 1:1 (73. Meunier - 57. Öztunali)
Hoffenheim - Bielefeld 0:0
Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 0:0
Wolfsburg - Lipsko 2:2 (22. Weghorst, 35. Steffen - 5. Mukiele, 54. Orban),
Stuttgart - Mönchengladbach 2:2 (58. González, 96. Wamangituka z pen. - 34. Stindl z pen., 61. Zakaria)

Reklama