Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 4:3Liberec počtvrté v řadě nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jelínek 0 : 1
22. Hladonik 1 : 1
34. Musil 1 : 2
38. Musil 1 : 3
53. Koblasa 2 : 3
58. Skuhravý 3 : 3
59. Kaše 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce prohráli ve 24. kole extraligy v Karlových Varech 3:4, přestože ještě na začátku 53. minuty vedli 3:1, a počtvrté za sebou nebodovali. Tým Energie naopak zvítězil v devátém z posledních deseti duelů. Obrat dovršil v čase 58:16 útočník David Kaše.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z vyrovnávacího gólu, zleva Martin Kohout, Ondřej Beránek, Václav Skuhravý a Michal Plutnar.

Článek

Od úvodního vhazování aktivnější hráči Liberce se ujali vedení již v páté minutě po střele Jelínka z levého kruhu. V první třetině nedovolili hosté hráčům Energie rozvíjet rychlé útoky zejména díky včasnému napadání. Minimálně vytíženého Kváču prověřil pouze Flek, který prudkou střelou zakončil akci po Laukově nahrávce při přečíslení dvou na jednoho.

Gesto fair play předvedl liberecký Hanousek, který odvolal na něj odpískaný faul. Na dvoubrankový rozdíl mohl navýšit skóre v 18. minutě Birner, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Novotný.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný a Matěj Pekař z Liberce.

Atraktivní útočný hokej pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Karlovarští vyrovnali ve 22. minutě. Po Beránkově střele se puk dostal k Mikúšovi, který zpoza branky nahrál Hladonikovi a ten protlačil puk za Kváčova záda.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Poté, co hostující Hrabík za faul kolenem na Rohana obdržel ve 27. minutě trest pět minut a do konce utkání, naskytla se Západočechům příležitost na otočení vývoje utkání. Energie však početní výhodu sehrála velice špatně, naopak Musil se dostal až před Novotného a chybělo málo, aby jeho průnik skončil brankou.

V této fázi utkání oba soupeři přitvrdili, což vyvrcholilo bitkou Vlacha a Lauka, za kterou oba obdrželi dvojité menší tresty i osobní desetiminutový. Ve 34. minutě agilní Musil proskočil mezi dvojicí karlovarských obránců a vrátil Bílým Tygrům vedení.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Druhý gól Karlových Varů. Zleva Petr Koblasa z Karlových Varů, Ronald Knot z Liberce a brankář Liberce Petr Kváča.

Tentýž hráč o čtyři minuty později bombou z pravého kruhu prostřelil Novotného podruhé a poslal Severočechy do dvoubrankového vedení. Blízko ke korigování stavu měli Kaše a Černoch, ale své příležitosti v předbrankovém prostoru nevyužili.

V závěrečné třetině předvedli Karlovarští fantastický obrat. V 52. minutě získali 81 vteřin dlouhou přesilovou hru pěti proti třem a střelou z levého kruhu ji využil Koblasa. Domácí pokračovali v aktivitě a v 58. minutě střelou po ledě vyrovnal kapitán Skuhravý. Za 38 sekund dovršil obrat Kaše, který se z pravého kruhu trefil mezi Kváčovy betony. K vyrovnání hostům nepomohla ani závěrečná 35 vteřin trvající power play.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 22. Hladonik (T. Mikúš, O. Beránek), 53. Koblasa (Šenkeřík), 58. Skuhravý (Plutnar, O. Beránek), 59. D. Kaše (M. Rohan) - 5. P. Jelínek (Lenc), 34. A. Musil, 38. A. Musil. Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:7, navíc Lauko 10 min. - Hrabík 5 min. a do konce utkání, J. Vlach 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner - Pekař, Filippi, Birner - Lenc, Bulíř, T. Rachůnek - J. Šír, P. Jelínek, A. Musil - Zachar, Hrabík, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice