Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:2Třinec doma vyhrál i devátý zápas sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Zdráhal 0 : 1
19. Kundrátek 1 : 1
31. Marcinko 2 : 1
42. Jaroměřský 3 : 1
56. Zygmunt 3 : 2
60. Marcinko 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté porazili ve 24. kole extraligy na svém ledě Litvínov 4:2 a udrželi se v čele soutěže o dva body před Plzní. Domácí prohrávali gólem Patrika Zdráhala, ale zápas otočili i díky dvěma gólům Tomáše Marcinka. Oceláři tak vyhráli čtrnácté z patnácti odehraných utkání, doma ztratili v devíti zápasech jen bod.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hráči Třince se radují, zleva Michal Kovařčík, Jan Jaroměřský a Tomáš Kundrátek. Oceláři vyhráli na svém ledě i deváté ligové utkání v sezoně.

Článek

Třinec měl první dvě šance utkání, které Roman ani Jašek nevyužili. Na druhé straně v 11. minutě udeřilo. Jarůšek vyhodil z vlastního pásma puk, který nezachytil bránící Doudera, a Zdráhal z úniku vymetl levý růžek. Stejný hráč mohl v přesilové hře zvýšit, ale jeho střelu od modré čáry zastavila pravá tyč. Domácí se poté tlačili dopředu a byli odměněni. Kundrátek si sjel na přihrávku Zadiny zpoza branky a vyrovnal.

Druhá třetina patřila Třinci, který svou převahu vyjádřil jen jedním gólem. Jinak se jeho hráči předháněli v zahazování šancí a hlavní roli hrál Růžička, který spálil čtyři včetně sólového úniku. Elitní domácí útočník také při jedné hezké individuální akci trefil tyč, ale byl faulován a Oceláři následnou přesilovou hru využili. Jašek poslal puk na hranici brankoviště, kde jej usměrnil Marcinko špičkou čepele za záda Honzíka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Josef Kořenář inkasuje.

Růžička se po pár sekundách poslední třetiny dostal po pasu Stránského podruhé v zápase do samostatného nájezdu, s bekhendovým blafákem ale neslavil úspěch. V dalším střídání ale domácí zvýšili. Po vyhraném vhazování pálil přesně od modré čáry Jaroměřský.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu.

Litvínov se s porážkou nechtěl smířit. V dalším průběhu dvakrát zahrozil Hanzl, kontaktní branku ale dal v 56. minutě a zdramatizoval koncovku zápasu. Z přečíslení dvou na jednoho se prosadil Zygmunt po přihrávce Helta. V závěru se hrálo zejména v obranné třetině domácích, kterým zatrnulo zejména při šanci Jarůška. Třinec definitivně uklidnil Marcinko, který lobem z vlastního pásma trefil opuštěnou branku hostů.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (F. Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, F. Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko - 10. P. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc M. Stránský (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kurovský. Trenér: Varaďa.
Litvínov: Honzík - Irving, Ščotka, Štich, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Válek, M. Látal - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama