Hlavní obsah

Pardubice - Č. Budějovice 3:2 PPPardubice v souboji celků ze dna tabulky zdolaly Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Paulovič 1 : 0
20. Camara 2 : 0
30. Pýcha 2 : 1
34. Gilbert 2 : 2
63. Blümel 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledních Pardubic zdolali ve 23. kole extraligy v souboji celků ze dna tabulky České Budějovice 3:2 v prodloužení a udrželi se tak díky tomu před Motorem. Na dnešního soka mají ještě s jedním zápasem k dobru dvoubodový náskok. Jihočeši sice ve druhém dějství smazali dvoubrankovou ztrátu, ale na třetí výhru venku v řadě nedosáhli. V čase 62:34 rozhodl útočník Matěj Blümel.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Anděl z Pardubic se raduje z prvního gólu. Uprostřed je brankář Budějovic Marek Čiliak.

Článek

Hned v úvodu utkání měli Jihočeši zajímavou možnost otevřít skóre. Po Bednářově akci ze třetí minuty sudí volali videorozhodčího, ale pardubická obrana si nepřehlednou situaci pohlídala. Pardubicím pomohl k zisku vedení šťastnější moment, kdy Paulovič tečoval Mikušovu střelu od modré čáry, tu navíc za Čiliakova záda usměrnil obránce Allen.

Motor se snažil hrát dopředu, byl střelecky aktivnější, ale neúspěšný v koncovce. V závěru první části hry měl velké šance srovnat krok, Raškovu štiplavou střelu vyrazil Vladař bleskovým zákrokem, při druhém pokusu českobudějovického útočníka jej zachránila pravá tyč. Naopak 12 sekund před první přestávkou Dynamo zvýšilo svůj náskok povedeným přečíslením ve vlastním oslabení. Camara uháněl s Mandátem na jediného beka Plášila a kanadský útočník prostřelil Čiliaka mezi betony.

Na jednobrankový rozdíl se dostali Jihočeši v polovině základní hrací doby po šikovné spolupráci Nováka s Pýchou: českobudějovický zadák dostal ideálně kotouč na střelu bez přípravy a poslal jej přesně do růžku nad Vladařovu lapačku. Pardubicím mohl záhy vrátit dvougólový náskok Zeman poté, co sklepl Čiliakovo vyhození, ale českobudějovický brankář své zaváhání jistým zákrokem odčinil.

Stále střelecky aktivnější Motor dorovnal stav využitou početní převahou. Michnáč vjel do pásma, jeho rána orazítkovala Vladařovu tyč, puk se ale odrazil přímo ke Gilbertovi a ten jej úspěšně vrátil do sítě. Vyrovnaný stav mohl změnit samostatný únik Kusého, jehož vychytal Čiliak, z následné protiakce neuspěl o pár sekund později Karabáček. V poslední minutě druhé části hry mohl dokonat obrat Voženílek, jeho střelu z mezikruží vyrazil obratný Vladař.

Ve třetí třetině Pardubice nepatrně převzaly herní iniciativu, častěji se dostávaly do akcí, ale českobudějovická obrana v čele s Čiliakem jejich snaze vsítit rozdílovou branku odolala. Motor zase nestrhl zápas v řádné době na svou stranu v přesilovce, v níž neúspěšně pálili Raška a Pýcha.

V prodloužení nejprve Nakládal trefil brankovou konstrukci po střele bez přípravy, na opačné straně promarnil velkou šanci Novák, jehož dorážku po akci dvou na jednoho efektně lapil těsně před čárou Vladař, což potvrdil i videorozhodčí. O zisku druhého bodu pro Dynamo pak po rychlém přečíslení rozhodl Blümel.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Madeta Motor České Budějovice 3:2 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Paulovič (J. Mikuš, Blümel), 20. Camara, 63. Blümel (Kusý) - 30. Pýcha (Martin Novák, Gilbert), 34. Gilbert (Michnáč, Pýcha). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Gebauer, Špringl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: Vladař - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara - Paulovič, Anděl, Blümel - T. Zeman, Rohlík, Kusý - od 21. navíc O. Machala. Trenér: Král.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Lytvynov - M. Beránek, Venkrbec, Christov - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - L. Bednář, A. Raška, Michnáč - D. Voženílek, Gilbert, Martin Novák. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata: