Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 2:1Zlín po dvou porážkách zabodoval naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Köhler 1 : 0
38. Kubiš 2 : 0
56. Mallet 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v utkání 23. extraligového kola Vítkovice 2:1 a zabodovali tak naplno po předchozích dvou porážkách v základní době. Berani dali oba góly ve druhé třetině, hosté snížili až v závěru a připsali si třetí prohru za sebou. Vítězný gól dal při přesilovce útočník Pavel Kubiš.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Nicolas Werbik z Vítkovic a Bedřich Köhler ze Zlína.

Článek

Zlínští ve výročních dresech oslavujících třicet let od vzniku berana, který je i nyní v jejich logu, vstoupili do utkání smolně. Hned v prvním střídání se zranil elitní obránce Nosek a ze hry odstoupil.

Defenziva domácích jakoby zaskočena touto ztrátou udělala v úvodní třetině mnoho chyb. Bezbrankový stav držel brankář Kašík, jehož duel zastihl v dobré formě. Zblízka na něj nevyzrál Werbik, později nájezdem z boku ani Mallet. Za Zlín měl možnost Köhler, proti jeho prudké střele ale strážce hostující branky Svoboda včas vytrčil beton.

Do prostředního dějství vstupovali Ostravané s výhodou jednoho muže v poli, ale rozbor svého soupeře z jeho minulého utkání nejspíše neudělali poctivě. Stejně jako v neděli proti Karovým Varům získal Köhler v oslabení puk, pláchl obraně a se štěstím o Svobodův beton poslal Berany do vedení. V tu dobu přitom uběhlo ze druhé části pouhých 29 sekund.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný David Nosek ze Zlína v utkání s Vítkovicemi.

Opatrný hokej čas od času oživilo nějaké vyloučení, popřípadě potyčka mezi Honejskem a Schleissem. Až ve 38. minutě opět udeřili domácí. Při vyloučení Černého tečoval nahození Řezníčka mimo dosah vítkovického brankáře Kubiš - 2:0.

Výkon hostí ve třetí třetině však nebyl takový, aby si ze Zlína odvezli nějaký bod. Při čtyřminutovém oslabení se obrana Beranů možná ani nezapotila, přehazování puku mezi oběma týmy nakonec poklidně směřovalo k výhře domácích. Vítkovičtí sice ještě snížili po dorážce Malleta v 56. minutě, víc už ale nestihli.

23. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Köhler, 38. Kubiš (Řezníček, Herman) - 56. Mallet (Dočekal, Werbik). Rozhodčí: Kika, Micka - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Ferenc, Suhrada, Gazda, M. Novotný, Dluhoš - Karafiát, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dobiáš, P. Sedláček, Kubiš - Ondráček, Poletín, Václavek. Trenér: Robert Svoboda.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, P. Trška, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Dej, Marosz, Ryšavý - Šišovský, J. Mikyska, Dočekal - Mallet, Werbik, Lednický. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec