Hlavní obsah

Omsk - Kazaň 3:0Hrubec v KHL po týdnu znovu vychytal kazaňské lídry konference

Aktualizováno

Brankář Šimon Hrubec udržel podruhé po listopadovém přestupu z Kunlunu do Omsku čisté konto. V domácím utkání KHL proti Kazani zneškodnil všech 33 střel vedoucího týmu Východní konference a pomohl hokejistům Avangardu k vítězství 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Hrubec nastoupil za Omsk pošesté a vychytal pátou výhru, z toho podruhé s nulou. I ta první se zrodila v utkání proti Kazani, před osmi dny ji Avangard doma ve výročním zápase před očima Jaromíra Jágra zdolal stejným poměrem jako dnes.

V pondělí byl devětadvacetiletý Hrubec vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého týdne Kontinentální ligy. Po jeho dalším bezchybném výkonu ztrácí Omsk v boji o prvenství v konferenci na Kazaň už jen dva body.

K čistému kontu dlouho mířil také Dominik Furch z Dinama Minsk, které zvítězilo v Nižněkamsku 5:1. Nejlepšího brankáře listopadu překonal až v 48. minutě v přesilové hře Andrej Kosticyn, Furch si nicméně spravil chuť asistencí na čtvrtý gól hostů.

Nejlepší střelec soutěže Dmitrij Jaškin se trefil podvacáté v ročníku, ale moskevskému Dynamu to na úspěch zdaleka nestačilo. Klub z ruské metropole dal druhý gól až v samém závěru utkání a doma podlehl Magnitogorsku 2:6.

Výsledky zápasů KHL:
Barys Nur-Sultan - HK Soči 2:0
Novosibirsk - Spartak Moskva 2:0
Omsk - Kazaň 3:0 (čisté konto Hrubec),
Nižněkamsk - Dinamo Minsk 1:5 (za hosty Furch 0+1)
Jaroslavl - Čerepovec 5:1
Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 2:0
CSKA Moskva - Kunlun Red Star 3:2 v prodl.
Dynamo Moskva - Magnitogorsk 2:6 (za domácí Jaškin 1+0).

Reklama

Související témata: